Horsterhof groente abonnement 11 april 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 18 april 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Raapsteel, Zoete bataat, Oesterzwammen en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Raapsteel, Zoete bataat, Oesterzwammen, Prei en Uien.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Raapsteel, Zoete bataat, Oesterzwammen, Prei, Uien en Bloemkool.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Raapsteel, Zoete bataat, Oesterzwammen, Prei, Uien, Bloemkool en Wortel.

Bericht van het land

Het is duidelijk dat wij dit jaar flink op de proef worden gesteld door het weer. De grond is nat en doordat het iedere paar dagen regent kunnen wij de eerste grondbewerkingen nog steeds niet doen.

De eerste grondbewerking in het voorjaar komt behoorlijk nauw. Ben je te vroeg dan verpest je de bodem, doe je alles goed maar krijg je een van de volgende dagen een flinke bui dan kun je weken achterstand oplopen doordat de grond niet meer opdroogt, slecht doorwortelbaar blijft en koud! Het juiste moment bepalen om die eerste grondbewerking te doen dat hebben wij ons door de jaren heen wel eigen gemaakt. Maar het afwachten totdat het droog genoeg is, dat is werkelijk het lastigste wat er is. Het plantgoed, de machines, de mensen, iedereen is er klaar voor en dan toch moet je week in week uit wachten op beter weer. Erg frustrerend! Het laatste jaar dat het voorjaar zo stroef was voor ons dat was in 2016. Toen deden wij onze eerste planting pas begin mei!

Onze enige troost op dit moment is dat er geen boer in de buurt is die wel zijn land op kan. We kunnen er allemaal niets aan doen.

Wij mogen hopen dat wij dit jaar niet zo lang hoeven te wachten als 2016.

Tot slot, mocht iemand van jullie het gevoel hebben dat je invloed hebt op het weer…. dit is het moment om in te grijpen… 😊

Goede week gewenst en geniet van de eerste raapstelen!

Raapstelen: velen van jullie zullen er echt al op wachten, dat allereerste verse voorjaarsgroen uit de ongestookte kas! Lekker in de stamppot, maar ook als verse salade met wat noten, sinaasappel of appel. Louise (onze dochter van 10 jaar) heeft afgelopen weekend met een beetje hulp voor ons gekookt en ze heeft pannenkoeken gebakken en belegd met blaadjes raapsteel en wat kaas, zeker ook een aanrader!

Oesterzwammen: zijn net als champignons te gebruiken. Ze komen van de Middelwaard uit Loo. Roerbakken en als bijgerecht gebruiken, maar ze kunnen ook door een omelet, lasagne, gebakken door de stamppot enz.

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).