Horsterhof groente abonnement 11 Januari 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 25 januari 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Winterpeen, Witte Kool, Zuurkool, Pompoen oranje, Gele Bietjes, Winterpostelein en fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpeen, Witte Kool, Zuurkool, Pompoen oranje, Gele bietjes, Winterpostelein, Veldsla en Prei.

Inhoud middel abonnement: Winterpeen, Witte Kool, Zuurkool, Pompoen oranje, Gele bietjes, Winterpostelein, Veldsla, Prei, Uien en Boerenkool.

Inhoud groot abonnement: Winterpeen, Witte Kool, Zuurkool, Pompoen oranje, Gele bietjes, Winterpostelein, Veldsla, Prei, Uien, Boerenkool Of Savooiekool, Groenselderij, Rammenas en Bloemkool.

Bericht van het land

Vol energie zijn wij dit jaar weer opgestart, en dat moet ook want er zijn weer meer dan voldoende winterprojecten op de boerderij dit jaar.  Het teeltplan is alweer klaar, en een op een bord afgedrukte versie wordt opgehangen op de boerderij, zodat iedere bezoeker zich een beeld kan vormen van de verschillende gewassen en hun oogstmoment komend jaar.

De meeste zaden zijn alweer binnen, en de leverweken voor het pootgoed afgesproken.

Verder gaat deze komende periode voor ons over voorbereidingen.

Het teeltplan, van opkweek tot oogstmoment tot in de puntjes. De machines doorsmeren, schoffels slijpen en de trekkers naar het mechanisatiebedrijf voor stevig onderhoud, zodat ze ons onmogelijk in de steek laten halverwege het seizoen.

In de boerderijwinkel wordt deze week een nieuwe wand geplaatst waardoor deze ruim een keer zo wordt.  Verder gaan wij deze winter heel veel snoeien aan hagen en knotwilgen, wordt er een vijver gegraven voor meer biodiversiteit en zwemgenot, er wordt een verwerkingsruimte gebouwd, extra parkeerplaatsen gerealiseerd, meer fruitbomen geplant etc. Wij houden onszelf flink van de straat en gooien de beuk erin!

Geniet van jullie Groenten, ze zijn allemaal met veel zorgvuldigheid geteeld voor jullie gezondheid!

Mocht er nog iemand zin hebben in een rundvleespakket, uitsluitend op te halen op 28 en 29 januari, dan ben je welkom om je aan te melden. Mocht je graag automatisch bericht krijgen op het moment dat we vleespakketten gaan maken, stuur ons dan een mailtje met je mail adres, dan voegen we je toe.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De winterpostelein graag in de koelkast. Uien beter buiten de koelkast bewaren anders gaan ze snel schimmelen. De pompoen ook buiten de koelkast bewaren, op een droge plek.

De zuurkool is ca 1 week houdbaar in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).