Horsterhof groente abonnement 11 juli 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 18 juli 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Snijbiet, Sla, Komkommer, Appel en Kiwi.

Klein abonnement = blauw krat.
>Snijbiet, Sla, Komkommer, Koolrabi, Aubergine.

Middel abonnement = groen krat.
>Snijbiet, Sla, Komkommer, Koolrabi, 2 x Courgette, 2x Paprika Punt.

Groot abonnement = zwart krat.
> Snijbiet, Sla, Komkommer, Koolrabi, 2 x Courgette, 2x Paprika Punt, Malabar Spinazie, Bosje kruiden (bouquet garni – tijm, platte peterselie, krulpeterselie en munt)

Bericht van het land

Deze week een zomers groentepakket! Voor iedereen een komkommer en daar zijn we blij mee!

En vandaag hebben we prachtige exemplaren aubergine en groene paprika’s geoogst en ‘s middags ingepakt. Morgen kan iedereen daar lekker mee koken! De vruchtgewassen in de kas houden wel van de hitte en zon.

De kippen daarentegen hebben het erg zwaar met de warmte en de felheid van de zon. Het licht is al snel te intens voor ze, en dan zitten ze binnen in de kar, maar als er een wolk voor de zon is, zijn ze allemaal meteen weer buiten. Ze kunnen buiten vers water drinken en dat doen ze dan ook flink veel. De eierproductie is wat minder met die hitte, maar dat is niet zo’n punt.

Zelf hebben we flink doorgewerkt afgelopen week om al het plantgoed in de grond te krijgen voor de voorspelde onweersbuien. Helaas is er gisteren op een paar druppels na, niets gevallen. Dus de beregening wordt weer aangezet.

De grote pakketten hebben malabar spinazie in hun pakket. Dat is een klimspinazie die in de kas groeit en erg smaakvol is. Het is een beetje een nieuwe smaak. Wij oogsten elke keer de grootste bladeren van de plant en je kunt hem op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als salade met wat komkommer, tomaat, bosui, verse geitenkaas, diverse soorten pitten/zaden e.d. en als dressing een scheutje balsamico azijn en wat olijfolie/ peper/ zout. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe je je salade opmaakt, wij vinden de malabar sowieso een favoriet!

Iedereen een fijne week gewenst en geniet van de groenten!

Koolrabi: blokjes snijden en roerbakken met ui en knoflook. Wat zout en nootmuskaat toevoegen en evt wat room erdoor heen.

Snijbiet: Roerbakken met ui en knoflook en pasta, rijst of aardappels koken en dit in een ovenschaal doen. Beetje ei en kaas en wat kruiden erover en dan in de oven. Heerlijk!

Sommige mensen doen de snijbiet ook in de salade, maar dat vinden wij zelf minder lekker.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette, komkommer en aubergine kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel. Bosje kruiden graag in een glaasje water zetten op je aanrecht. Niet los in de koelkast, dan verlept het heel snel!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).