Horsterhof groente abonnement 11 juni 2024

Volgende groentelevering: dinsdag 18 juni 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Bosui, Bosbiet, Uien en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Bosui, Bosbiet, Aardappels, Uien en Bospeen.

Middel abonnement = groen krat.
> Bosui, Bosbiet, Aardappels, Uien, Bospeen en Sla.

Groot abonnement = zwart krat.
>Bosui, Bosbiet, Aardappels, Uien, Bospeen, Sla en 2 Komkommers.

Bericht van het land

Deze week ontvangen de grote pakketten de eerste eigen komkommers!

De planten zien er gezond uit en beginnen nu in productie te komen, dus met een beetje geluk krijgt volgende week iedereen een komkommer.

Afgelopen week konden we eindelijk buiten weer aan de slag. We hebben vooral het onkruid aangepakt. Het schoffelen viel niet mee, omdat de grond stroef is na al die regen, en de bovenlaag weer opdroogt en dan hard wordt. Als je dan schoffelt ontstaan er schotsen ipv een mooie kruimel structuur. Maar naarmate we vaker schoffelen, kan dit nog wel wat bijtrekken. We zijn allang blij dat er weer zicht is op kunnen planten, zaaien en onkruid wieden.

Geniet van de groenten en een goede week gewenst!

Levertijden Groene Rijders:

Vorige week schreven we over de levertijden van Groene Rijders voor de afhaalpunten. We hebben een lijst ontvangen met de bezorgtijden en deze zullen we nu ook aan jullie geven, zodat iedereen weet wanneer het pakket ongeveer geleverd wordt. Let op: dit is de planning! De praktijk kan altijd anders zijn en uiteindelijk is de garantie dat alle pakketten om 17.00 uur op dinsdag op het afhaalpunt staan.

  • Tussen 8.00 en 11.00 uur worden de volgende afhaalpunten bezorgt: Dalweg, Vijverlaan, Velp, Bronbeek en Jezuitenstraat.
  • Tussen 11.00 en 14.30 uur: Schuytgraaf, De Laar Oost.
  • Tussen 10.00 en 14.00 uur: Huissen, Elderveld, Gogelstraat, De Groene Weg, Molenbeke, De Groene Vos.
  • Tussen 13.30 en 16.30 uur: Buurtfabriek, Malburgen Nachtschade.
  • Tussen 14.00 en 17.00 uur: Rijkerswoerd, Vredenburg, Heyenoord, Schaarsbergen, Mesdaglaan, Malburgen Kea Boumanstraat, Oosterbeek en Rosandepolder.

Bosbiet: schillen en rauw raspen met de fijne rasp. Fijn gesneden bosui erdoor, en op smaak maken met stukjes augurk, peper, zout, mayonaise en yoghurt. En je hebt een heerlijke salade.

Je kunt de bieten ook schillen en heel laten en dan dunne plakken schaven met de kaasschaaf. Ook als salade bedoelt met stukjes sinaasappel, verse geitenkaas en wat noten en basamico azijn.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.)  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).