Horsterhof groente abonnement 12 april 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 19 april 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Raapsteel, Winterpeen, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Raapsteel, Paksoi, Winterpeen, Sla en Prei.

Inhoud middel abonnement: Raapsteel, Paksoi, Winterpeen, Sla, Prei en Bloemkool.

Inhoud groot abonnement: Raapsteel, Paksoi, Winterpeen, Sla, Prei, Bloemkool en Witlof.

Bericht van het land

De oogst in de kassen begint nu echt los te komen. Deze week alweer de paksoi en sla die prachtig is geworden. Komende weken zullen de radijs, snijbiet, koolrabi, spitskool en veel meer vers bladgroen volgen. De kassen zijn in deze periode van het jaar een echte aanvulling op de diversiteit van het oogstbare product. De aankondiging van het voorjaar en het einde van de winterse groenten. De laatste zuurkool hebben jullie gehad en uien winterpeen en bieten zullen nog sporadisch voorkomen. Voor iedereen is er in het groentepakket een exemplaar van onze nieuwsbrief te vinden. Deze nieuwsbrief schrijven wij één keer per jaar rond deze tijd. De nieuwsbrief schrijven wij om iets meer uitleg te geven over wat wij doen, een terugblik op het afgelopen seizoen maar ook wat de plannen zijn voor het komende jaar. Mochten jullie nog geïnteresseerden kennen die ook graag onze nieuwsbrief lezen of willen delen op social media dan is dit de link naar de website waar de nieuwsbrief ook op staat. https://horsterhof.nl/publicaties/

Tot zover het boeren nieuws. Goede week gewenst met eindelijk weer een verse salade bij de maaltijd.

Groeten van het Horsterhof team!

Paksoi:

Lekker met stukjes kip en noodles een noodles soep van maken: bouillon opzetten, stukjes kip toevoegen, noodles toevoegen. Het wit van de paksoi erbij, evenals wat fijngesneden gember, stukje chilipeper, flink wat knoflook en wat peper en zout. Even laten koken en op het laatst het groen van de paksoi erdoor heen. Smullen maar!

Paksoi kan ook erg goed gewokt worden, of juist geroosterd in de oven. Zelf doen we de paksoi in vieren in het tosti apparaat. Op smaak maken met een sausje van tamari, gember, knoflook, zout en peper en wat geroosterde sesamzaad erover heen strooien.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).