Horsterhof groente abonnement 12 juli 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 19 juli 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Tuinbonen, Courgette en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Sla, Tuinbonen, Snijbiet, Komkommer en Spitskool.

Inhoud middel abonnement: Sla, Tuinbonen, Snijbiet, Komkommer en Spitskool of Bosprei en Stengelui.

Inhoud groot abonnement: Sla, Tuinbonen, Snijbiet, Komkommer en Spitskool of Bosprei en Stengelui en 2 Courgette.

Bericht van het land

Ondertussen zijn we weer aan het beregenen. De nieuwe plantingen die gedaan zijn, hebben toch regelmatig water nodig omdat ze nog niet diep geworteld zijn. Vandaag was een perfecte rustige dag om de hele dag de beregening te laten draaien; weinig wind en niet te heet.

Nu het weer heet gaat worden, proberen we alles zo goed mogelijk voor te bereiden, rekening houdende met de hitte. Dit betekent ook dat we ochtends vroeg beginnen om de kasgewassen te verzorgen, overdag is het niet te doen als het buiten zo heet is, lange dagen dus. Maar als alle planten weer netjes gesnoeid en ingedraaid zijn geeft dat toch echt voldoening!

We wensen iedereen een goede week en voor wie het leuk vind, tot a.s. zaterdag 11 uur om gezamenlijk even bij de kippen te kijken! De kippen zijn nog behoorlijk aan het wennen aan hun nieuwe huisvesting, voer en ritme. We zullen dan met zijn allen erg rustig doen, omdat kippen erg stressgevoelig zijn. Maar de varkens en koeien zijn er natuurlijk ook. Of loop even langs het prachtige bloemenveld en de boerderijwinkel. En natuurlijk staat er koffie en thee klaar rond half 11. Kortom, sowieso de moeite waard voor een bezoekje aan de boerderij!

Een fijne week gewenst en hartelijke groeten van het horsterteam!

Spitskool: in parten snijden met een stukje stronk er nog aan en roosteren/grillen in een pan. Het is lekker als hij wel wat zachter is geworden, maar ook nog een bite heeft. Een pinda sausje erbij en evt wat geroosterde sesamzaad erover heen strooien. 

Snijbiet: Een groente die je op dezelfde manier kunt gebruiken als spinazie; lekker in de lasange, maar ook in hartige taarten doet hij het goed. In een ovenschotel met pasta en afgedekt met wat ei en kaas is hij ook lekker.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).