Horsterhof groente abonnement 12 oktober 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 19 oktober 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Catalogna, IJsbergsla, Spitskool en fruit.

Inhoud klein abonnement: Catalogna, Andijvie, Spitskool, Rode Biet en Waspeen.

Inhoud middel abonnement: Catalogna, Andijvie, Spitskool, Rode Biet, Waspeen en Knolselderij.

Inhoud groot abonnement: Catalogna, Andijvie, Spitskool, Rode Biet, Waspeen, Knolselderij, Koolrabi.

Bericht van het land

En vandaag dan de pompoenen. Let op aub!!

De zakken voor alle kleine pakketten zijn ongelabeld.

De combi pakketten hebben een zak met pompoen, gelabeld met Combi.

De middel hebben Middel zakken pompoenen en de grote pakketten hebben een zak met Groot!

De pompoenen kun je prima bewaren op een droge plek, liefst zo rond de 15 graden. Iets warmer, zoals in de vensterbank kan ook! Als ze maar niet vochtig liggen.

Het is bij ons echt de week van de pompoen deze week! Na alle pompoenen geoogst te hebben, afgezakt te hebben en morgen naar de afhaalpunten gebracht te hebben, hebben wij ze allemaal al een paar keer in onze handen gehad. De rest van de pompoenen zit in kuubskisten en hebben we droog en veilig op de deel gezet.

Toch leuk hoe alle werkzaamheden elkaar in hoog tempo afwisselen. Vorige week was een ultieme zuurkool week: ca 4ooo kg zuurkool gemaakt!! En nog twee zuurkool workshops gehouden! Er is een leuke club mensen gekomen die allemaal een pot zuurkool mee naar huis hebben.

Herfstmarkt op de Horsterhof: zaterdag 23 oktober! De uitnodiging zit in de andere bijlage!!!

Geniet van deze week en eet smakelijk!

  • Tijdens het winterseizoen schakelen wij over op de tweewekelijkse levering van de groente pakketten. Op dinsdag 9 november zal het eerste dubbele pakket ingaan. Dit betekent dat de waarde van de pakketten gedubbeld wordt en iedereen dus een flinke hoeveelheid groente krijgt. De eieren zullen ook worden verdubbeld. De fruittas blijft enkel. Je ontvangt dus 1 keer in de 14 dagen een fruittas, tegelijk met de levering van de groente en eieren. Het incasso bedrag voor de fruittassen zal dus halveren en in het voorjaar als wij weer naar wekelijkse leveringen omschakelen weer verdubbelen. Mocht je graag 2 fruittassen of een grotere bestellen tijdens het winterseizoen, stuur ons dan graag een mail.

Catalogna: Lekker om te stoven of om te verwerken in een quiche.  Hier komt het recept: 1 bos Catalogna, 1 pakje bladerdeeg of een eigen gemaakt deegje (is meestal minstens zo lekker) 3 eieren, 60 ml koksroom, 1 gesnipperde rode ui, 1 theelepel citroenzest ( het buitenste gele laagje van de schil) ┬Ż teentje knoflook, fijngehakt 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Catalogna in stukken van ongeveer 4 centimeter. Vet een quichevorm in en verdeel hier het bladerdeel over. Bak het bladerdeeg blind af op 180 graden. Verwijder na het afbakken het vetvrijpapier en de erwten.

Meng de eieren met de koksroom, rode ui, citroenzest, knoflook en de Parmezaanse kaas. Leg de gesneden Catalogna op het bladerdeeg en giet hier het eiermassa op tot de Catalogna net onderstaat. Bak de quiche af op 180 graden in ongeveer 10 minuten.

Andijvie: lekker als salade met wat fruit en gehakte noten. Of in een stamppotje.

Zelfs door een roerbak gerecht is andijvie smaakvol.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).