Horsterhof groente abonnement 12 september 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 19 september 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
>Sla, Suikermais, Tomaten, Pruimen en Appels.

Klein abonnement = blauw krat.
>Knolvenkel, Tomaten, Courgette, Prei en Sperziebonen.

Middel abonnement = groen krat.
>Knolvenkel, Tomaten, Courgette, Prei, Suikermais en Puntpaprika.

Groot abonnement = zwart krat.
>Knolvenkel, Tomaten, Courgette, Prei, Suikermais en Puntpaprika.

Bericht van het land

Afgelopen week hebben we eindelijk weer volop op het land gewerkt. We hebben de laatste teelten kunnen schoffelen, met de hand geschoffeld, alle paden weer netjes gemaaid, maar ook andere bedden gefreesd en deze worden nu ingezaaid met groenbemester. De eerste pompoenen zijn geoogst en we merken natuurlijk dat het toch echt wel september is, ondanks de hitte. Er is al flink wat blad van de bomen naar beneden gekomen en de dagen worden al weer flink korter en de ochtenden en avonden is er dauw op het land. Wat mij betreft een prachtige tijd!

Geniet van de week en de groenten!

Knolvenkel: lekker in de salade, curry of roerbakgerecht.

Courgettesoep: ui en knoflook bakken en courgette evt samen met de venkel in grove stukken snijden en toevoegen. Bouillon erbij en even laten koken. Daarna pureren en op smaak maken met peper en zout.

Suikermais: water koken en pas daarna de kolf (zonder blad) erin. Kort koken en serveren met een klontje roomboter en wat kruidenzout. Kluiven maar 😊

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette, tomaten en paprika kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).