Horsterhof groente abonnement 13 April 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 20 april 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolselderij, Paksoi, Raapsteel en fruit

Inhoud klein abonnement: Sla, Raapsteel, Rode Biet, Paksoi en Rucola of Radijs.

Inhoud middel abonnement: Sla, Raapsteel, Rode Biet, Paksoi, Rucola of Radijs en Pastinaak.

Inhoud groot abonnement: Sla, Raapsteel, Rode Biet, Paksoi, Rucola of Radijs, Pastinaak en Witlof.

Bericht van het land

Het wekelijkse ritme komt er bij ons snel in, zeker als we volop aan het oogsten mogen in de kas en tunnelkassen. Deze week is het pakket dan ook gevuld met vers voorjaarsgroen! In de kassen is het al snel lekker warm en hierdoor groeien de groenten goed.

Buiten daarentegen is het wat wisselender weer, maar dit is helemaal prima zo in het voorjaar! De planten zijn afgedekt met doek, waardoor de bodem en het gewas wat warmer blijven. Hierdoor is de nachtvorst ook prima te doen.

Geniet van de groenten en van deze nieuwe week!

Stamppot Raapsteel: Voor veel mensen echt een favoriet in het voorjaar! Maak een soepele aardappel puree en meng dit met fijn gesneden rauwe raapsteel. Evt een klont boter en melk erbij en je hebt echt een voorjaarsstamppot!

Er zijn vele varianten op stamppot mogelijk: met kaas, spekjes, vegetarisch gehakt of met gebakken ui en champignons. Het mooie is dat de raapsteel op zichzelf al een lekkere smaak geeft, dus al deze extra gerechten hoeven dus niet!

Paksoi: roerbakken, roosteren, in de noedelsoep of in de oven met een uitje en wat ei en kaas! Een veelzijdige groente!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals witlof, pastinaak en bieten kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).