Horsterhof groente abonnement 13 juli 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 20 juli 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Verse Ui, Tuinbonen, Komkommer en Fruit.

Inhoud klein abonnement:Spitskool, Tuinboon, Verse Ui, Komkommer en Sla.

Inhoud middel abonnement: Spitskool, Tuinboon, Verse Ui, Komkommer, Sla en Bospeen.

Inhoud groot abonnement: Spitskool, Tuinboon, Verse Ui, Komkommer, Sla, Bospeen en Courgette.

Bericht van het land

In de grote pakketten zitten de eerste courgettes! Wat hebben we lang op ze gewacht! Eerst werden alle zaden tijdens de opkweek door de muizen uitgegraven en opgegeten. Overnieuw gezaaid. Daarna natte grond en dus moesten de planten wachten tot het droog genoeg was. Eenmaal in de grond was het alleen maar koud. Maar nu zijn de planten blij, goed geworteld en in productie! Dus binnenkort zeker in ieders pakket!

Dit jaar hebben we verschillende komkommers zoals de gewone, de oerkomkommer, maar ook een wat korter ras, deze wordt gezien als snack komkommer. De smaak van deze korte is erg lekker! We wisselen het af in de pakketten, dus de ene keer is het een korte of 2 stuks, de andere keer een lange.

Afgelopen week hebben we broccoli en savooiekool geplant en gelukkig konden we afgelopen weekend eindelijk schoffelen met de trekker, zodat er een hoop onkruid nu weg is!

Het takje bonenkruid hoort bij de tuinbonen!

We wensen iedereen een fijne week en geniet van het koken!

Spitskool:

  • Als salade; fijn snijden, stukjes appel en rozijnen erdoor en op smaak maken met een sausje van mayonaise, yoghurt, peper, zout. Evt noten of sesamzaad erover heen.
  • Roerbakken met ui, knoflook en wortel en flink wat kerrie. Maar er zijn veel verschillende roerbakgerechten met spitskool.
  • Stamppot spitskool in diverse varianten, oosters tintje door ketjap te gebruiken, of juist mediterraans door gedroogde tomaat te gebruiken.
  • In ovengerechten
  • In curry’s

Kortom met spitskool kun je alles!

Tuinbonen: in uw zakje vind je ook een takje bonenkruid wat meegekookt kan worden met de tuinbonen. Het zorgt voor een makkelijkere vertering van de boon, maar geeft ook smaak! Kook de boon liever wat korter dan langer, dit komt de smaak ten goede! En eerst water koken en dan de bonen er in doen, liefst zonder zout, want dit trekt het vocht uit de boon en dan wordt hij droog!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals spitskool kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien graag warm en droog bewaren. Bosui wel in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).