Horsterhof groente abonnement 13 oktober 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 20 Oktober  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolvenkel, Sperziebonen, Aubergine en fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolvenkel, Spitskool, Bindsla, Sperziebonen en Prei.

Inhoud middel abonnement: Knolvenkel, Spitskool, Bindsla, Sperziebonen ,Prei en Aubergine.

Inhoud groot abonnement:  Knolvenkel, Spitskool, Bindsla, Sperziebonen ,Prei, Aubergine en Sjalotjes.

Bericht van het land

Hopelijk heeft iedereen een zak pompoenen meegenomen van het afhaalpunt.

In alle zakken hebben we ook een speciale pompoen gedaan. De middel en grote zakken hebben een spaghetti pompoen gekregen en de kleine pakketten een muscat pompoen en de combi kregen een muskat of een spaghetti.

De spaghetti pompoen heeft binnenin allemaal sliertjes, dus een ideale vervanger voor pasta. In een salade doet hij het ook erg goed.

De muskat pompoen heeft een kruidige nootachtige smaak. Erg lekker in de soep of pasteien. Maar grillen in de oven, samen met wortel, aardappel, rode biet e.d.  met een beetje olijfolie vind ik zelf altijd een smaaksensatie!

De pompoenen zijn goed houdbaar mits je ze droog en warm bewaard. Rond de 15 graden is prima, maar in je vensterbank in de kamer kan ook! Draai ze soms even om en houd de kwaliteit in de gaten. Als er per ongeluk steeltjes vanaf breken, dan is het slim om deze als eerste te eten. En je hoeft ze niet perse te schillen!! Dat is echt een flinke klus en in soep en in de oven is het echt niet nodig!

Eet smakelijk en heb een fijne week! Groet Eline

Bindsla: een leuke sla die heel geschikt is voor in een stamppot of juist om te roerbakken (wel kort).

Knolvenkel: de najaarsvenkel bevat veel vocht, is lekker sappig en droogt minder snel uit dan de zomer venkel. Dit alles heeft te maken met vocht.

Je kunt er dus een lekkere salade van maken met een beetje citroen, olijfolie, peper en zout.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Tomaten kunnen buiten de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).