Horsterhof groente abonnement 13 september 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 20 september 2022

Combipakketten = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Tomaten, Suikermais, Sla en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Tomaten, Suikermais, Zomerbietjes, Sla en Knolvenkel.


Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Tomaten, Suikermais, Zomerbietjes, Sla, Knolvenkel en Sperziebonen.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Tomaten, Suikermais, Zomerbietjes, Sla, Knolvenkel, Sperziebonen en Groenlof.

Bericht van het land

Wij zullen ons de komende weken echt focussen op de oogst. Vandaag zijn we begonnen met pompoenen lossnijden en op rijen te leggen, zodat we later met de trekker en kisten kunnen ophalen. We hebben een groot pompoenenveld dus dit is zeker even een klus.

Wat voor ons belangrijk is, is om alles voor de nachtvorst binnen te hebben zodat het niet kapot vriest. Kortom, handen uit de mouwen en lekker oogsten!

Verder vinden we het leuk dat er flink wat mensen gereageerd hebben op het doosje eieren en ook een eier abonnement beginnen! Mochten er nog meer mensen zijn die dit willen doen, stuur ons dan een mail. We hebben nog wel wat plek voor extra doosjes, maar hier zit natuurlijk wel een max aan.

Geniet van deze week en eet smakelijk!

Rundvlees pakketten: schrijf je nu in voor een 1 of meerdere rundvleespakketten. Het vlees is per stuk verpakt en gelabeld en kan zo de diepvries in. Denk aan gehakt, verse worst, hamburgers, braadvlees, entrecôte, biefstuk, soepbotten, riblappen e.d. We maken pakketten van ca 4 kg en het vlees kost per kg € 17,50. Ophalen kan alleen op vrijdag 14 en zaterdag 15 Oktober Tussen 10.00 en 17.00 uur in de boerderijwinkel (betalen kan zowel contant als met pin). Schrijf deze data goed in je agenda! We hebben geen diepvriesmogelijkheid. Graag tot snel!

Mochten jullie nog nette schone eierendozen van 6 stuks retour kunnen doen, dan heel graag, dit mogen ook doosjes uit de supermarkt zijn (alleen van 6 stuks) We gebruiken ze graag opnieuw. Heel hartelijk dank.

Groenlof: is familie van de roodlof, witlof en andijvie. Je kunt hem stoven, roerbakken maar ook rauw kan hij gegeten worden. Je kunt hem gebruiken in bijvoorbeeld een aardappel gratin, of roerbakken met tofu of spekjes. Een salade met appel, of juist een risotto met groenlof.

Zomerbietjes: schillen en in stukjes snijden en stoven met wat zout en tijm of rozemarijn. Paar teentjes knoflook erbij laten stoven en je hebt een heerlijk gerecht wat snel klaar is. Waar zomerbieten uitermate geschikt voor zijn is een salade met noten, appel en geitenkaas, maar je kunt ook met augurk, een bosui en wat mayo een lekkere salade maken.

Suikermais: Pan water koken en daarna de mais er in doen. Geen zout toevoegen en een paar minuutjes laten koken, vooral niet te lang anders wordt hij taai en droog. Na het koken evt op smaak maken met een klontje boter en kruidenzout en kluiven maar ???? Mocht je hier niet van houden, kun je natuurlijk ook de mais eraf snijden en evt nog in een ander recept gebruiken.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).