Horsterhof groente abonnement 14 Juni 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 21 juni 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Bosui, Koolrabi, Andijvie en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Bosui, Koolrabi, Andijvie, Sla en Bospeen.

Inhoud middel abonnement: Bosui, Koolrabi, Andijvie, Sla, Bospeen en Spitskool.

Inhoud groot abonnement: Bosui, Koolrabi, Andijvie, Sla, Bospeen, Spitskool en Komkommer.

Bericht van het land

Deze week gaan wij flink in het onkruid aan de slag! Alle mais en pompoenen zijn aan de beurt, hier moeten wij met de hak doorheen om het onkruid weg te halen. Het meeste doen we met de trekker, maar toch is er ook nog flink wat handwerk. En met de warme vooruitzichten een perfecte timing om het onkruid onder de duim te houden.

Daarnaast verzorgen we alle vruchtgewassen in de kas, dit is de hele zomer lang het geval. De komkommers, tomaten, aubergines worden elke keer ingedraaid en gesnoeid om ze gezond te houden, maar ook om te kunnen beregenen/broessen op warme hete dagen, zodat de komkommer toppen niet verbranden. En natuurlijk om te kunnen oogsten. Deze week dan ook de eerste eigen komkommers in het grote pakket.

Goede week gewenst en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Koolrabi: een smaakvolle voorjaarsgroente die zeer geschikt is om rauw te eten. Lekker op een boterham met kaas, pindakaas, tahin of gewoon in blokjes door de salade.

  • Dunne plakken roerbakken met wat ui en knoflook.
  • Blokjes koken en op smaak maken met wat roomboter en salie.
  • Reepjes in salade, met bv wortel en appel.
  • In zijn geheel koken, uithollen en vullen met bv ham en champignon en in de oven.
  • in soepen, sausen of roerbakgerechten.

Wortel risotto met loofpesto: 300 gr risottorijst, bospeen, 1 liter bouillon, 200 ml droge witet wijn, 1 grote ui,1 knoflookteen, 1 sinaasappel rasp, parmezaanse kaas, klontje boter. Loofpesto: Gebruik de zachte toefjes van het loof en maal die fijn samen met ca 20 gr pistachenoten, 30 gr parmezan, zout en peper en doe er zoveel olie bij als nodig is voor een smeuïge pasta (ca 75 tot 100 ml olijfolie).

Breng de bouillon aan de kook, snij de wortels in plakjes, gebruik het loof voor de pesto. Doe de helft van de wortelplakjes bij de bouillon, en pureer dit en hou warm. Hou de andere helft apart.  

Snipper de ui en knoflook. Verhit wat boter en fruit dit zachtjes aan voor ca 2 minuten. Schep de rijst er 1 minuut doorheen en blus af met de wijn en laat even uitbruisen. Giet in één bijna alle hete wortelbouillon erbij en laat alles op rustig vuur ca 15 minuten sudderen. Maak nu de loofpesto.

Hou de rijst in de gaten. Als hij te droog wordt en nog niet gaar is, voeg je nog wat bouillon toe.

Schep de rest van de wortelplakjes door de risotto en laat mee warmen. Rasp de schil van de sinaasappel fijn boven de pan.

Schep de risotto op 4 borden, doe er flink wat pesto bij, evt wat versgemalen peper en maak af met wat extra parmezan. Eet smakelijk!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).