Horsterhof groente abonnement 14 mei 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 21 mei 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Sla, Koolrabi, Knolvenkel en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Sla, Paksoi, Koolrabi, Zoete Bataat en Knolvenkel.

Middel abonnement = groen krat.
> Sla, Paksoi, Koolrabi, Zoete Bataat, Knolvenkel, Uien.

Groot abonnement = zwart krat.
>Sla, Paksoi, 2x Koolrabi, Zoete Bataat, 2x Knolvenkel, meer Uien.

Bericht van het land

We zijn alweer een week verder, we zijn blij met de droge warme dagen, omdat de grond begint te drogen na de grote hoeveelheid neerslag van afgelopen week. We hebben de courgettes en bloemen kunnen planten en deze week hopen we weer verder te gaan met plantingen van de knolselderij, de zuurkool kolen, de gele en rode bieten. Matthias heeft alle groenbemesters kunnen zaaien afgelopen weekend. Dat is echt een mega klus, omdat we dit met de hand doen. Een emmer in je ene hand en met de andere werp je het zaad weg. Het lijkt heel makkelijk, maar om het gewas gelijkmatig te zaaien is een hele kunst! En ondertussen loop je kilometers op al die vakken die dit jaar (en volgend jaar) rust hebben!

Ondertussen oogsten we volop in de tunnelkassen. De glazenkas ziet er nu zomers uit, vol geplant met alle tomaten en komkommers. Ook hebben we in de glazen kas een nieuw experiment dit jaar; gember telen. We vinden het leuk om elk jaar een aantal nieuwe dingen uit te proberen om te kijken hoe de teelt gaat en of we er iets mee kunnen. We oogsten dit in het najaar, dus het is nog even afwachten.

De zoete bataat die nu in het pakket zit komt van collega Batem Bio, een leuk bedrijf die veel zoete bataten teelt.

Een goede week gewenst en hartelijke groet, Eline Wippert

  • Geef graag je vakanties door via https://horsterhof.nl/groentepakket-pauzeren/. Op deze manier hebben wij alle gegevens op de goede plek. Tevens is hier ook te lezen hoe onze vakantieregeling werkt.
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Knolvenkel: heerlijk om rauw te eten. Maar gestoofd is hij ook lekker. Het loof kun je gebruiken als garnering, of door je gerecht snijden of er lekkere venkelthee van zetten. Knolvenkel is een hele zachte groente voor je darmen, vandaar dat baby’s en kleine kinderen gedijen met venkelthee tegen darmkrampen.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).