Horsterhof groente abonnement 15 juni 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 22 juni 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Bosui, Rode Biet en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Snijbiet, Sla, Bosui, Paksoi en Rode Bieten.

Inhoud middel abonnement: Snijbiet, Sla, Bosui, Paksoi, Rode Bieten en Bospeen.

 Inhoud groot abonnement: Snijbiet, Sla, Bosui, Paksoi, Rode Bieten, Bospeen en Groenselderij.

Bericht van het land

Afgelopen week hebben we rode, witte kool en de herfstprei geplant. Deze week staat in het teken van het onkruid aanpakken; schoffelen met de trekker, maar ook zeker met de hand wordt er geschoffeld! De hoge temperaturen houden nogal aan, maar gelukkig is de ondergrond nog steeds vochtig en kunnen de nieuwe geplante planten met hun wortels bij de vochtige laag. Alleen de bovenste laag van de grond wordt bewerkt.

Met al het gras van het weiland hebben wij een fantastisch groot zwembad kunnen bouwen. Het gras is namelijk in grote balen geperst wat voor ons een mooie stevige rand oplevert. Landbouw plastic erin en water uit de grond en zwemmen maar 😊 Een heerlijke verademing tussen het warme werken door!

Mochten er nog mensen zijn, die zich aan willen melden voor een vleespakket, dan kan dat nog!

Verder een goede week gewenst en tot volgende week. En eet smakelijk!

Banjeren met de boer(in)

We willen jullie uitnodigen voor een rondleiding over het erf op zaterdag 26 juni a.s. Met name alle (nieuwe) groente-abonnementhouders zijn van harte welkom! We maken dan graag tijd om wat meer over ‘de Horsterhof’ te vertellen en er is gelegenheid om je vragen te stellen. Zie ook de flyer onder activiteiten.

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals wortels en bieten kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien graag warm en droog bewaren. Bosui wel weer verpakken en in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).