Horsterhof groente abonnement 15 september 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 22 september  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolselderij, Prei, Andijvie en fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolselderij, Prei, Andijvie, Sla en Broccoli.

Inhoud middel abonnement: Knolselderij, Prei, Andijvie, Sla, Raapsteel en Bospeen.

Inhoud groot abonnement:  Knolselderij, Prei, Andijvie, Sla, Raapsteel, Bospeen, Broccoli en Komkommer.

Bericht van het land

Nog twee zeer warme dagen voor de tijd van het jaar en dan zit de hitte er voorlopig op.

Wij zijn wel klaar voor een beetje herfstweer, kortere dagen, regen, mist en vocht in de lucht. Voor de afrijping van de bewaargewassen is dat erg belangrijk.  De grond is nog steeds te droog, maar door de langere nachten kunnen de gewassen wat meer dauw vangen met het blad en op deze manier voldoende vocht bij de wortels krijgen.

In het pakket deze week alweer een beetje meer herfst. Andijvie, knolselderij en prei, wij hopen dat iedereen er ondanks de warme dagen al iets lekkers van kan maken.

Een goede week gewenst!

Knolselderij: een frisse knol waar je heerlijke salades van kunt maken, door hem rauw te verwerken, of juist gestoofd of gekookt in diverse gerechten of door een stamppotje. In soep doet hij het ook erg goed. Knolselderij is net zoals prei en tomaten waar je veel diverse gerechten mee kunt maken!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).