Horsterhof groente abonnement 16 april 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 23 April 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Sla, Raapsteel, Paksoi en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Sla, Raapsteel, Paksoi, Spitskool en Aardappels.

Middel abonnement = groen krat.
> Sla, Raapsteel, Paksoi, Spitskool, Aardappels en Bloemkool.

Groot abonnement = zwart krat.
>Sla, 2 x Raapsteel, Paksoi, Spitskool, Aardappels en Bloemkool.

Bericht van het land

Afgelopen weekend kregen wij de eerste kans om op en aantal percelen de grond te bewerken en te planten. Wij hebben het hele weekend doorgewerkt met neefje Joram om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Op de spitskool, plantuien en prei na, zitten de eerste twee plantingen helemaal in de grond. Dat is een hele opluchting omdat de voorspellingen niet best zijn voor komende tijd en het plantgoed eigenlijk niet te lang op de potten kan blijven staan. Gelukkig is het gelukt en dat geeft wat rust in dit natte voorjaar.

In het pakket deze week onze jaarlijkse nieuwsbrief die velen van jullie al vaker gehad hebben. In de Nieuwsbrief omschrijven wij het verloop van het vooraf gaande jaar en de plannen en ontwikkelingen voor komende tijd. Vind je er iets van? Wij krijgen graag feedback en vragen over de verschillende onderwerpen, het liefste per email.

Geniet van de voorjaarsgroenten uit onze kas, en een goede week gewenst!

  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!
  • Geef graag je vakanties door via https://horsterhof.nl/groentepakket-pauzeren/. Op deze manier hebben wij alle gegevens op de goede plek. Tevens is hier ook te lezen hoe onze vakantieregeling werkt.
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Raapsteel: lekker rauw en fijn gesneden in de stamppot! Maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken, door de raapsteel fijn te snijden en met sinaasappel, noten en wat verse geitenkaas op smaak maken. Er zijn voor salades natuurlijk vele opties mogelijk!

Een raapsteel risotto is ook erg smaakvol!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).