Horsterhof groente abonnement 16 augustus 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 23 aug 2022

Combipakketten = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Tomaten, Courgette, Komkommer en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Tomaten, Courgette, 2 x Komkommer, Sla en Prei.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Tomaten, 2 x Courgette, 2 x Komkommer, Sla, Prei en Stengelui.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Tomaten, Courgette, 2 x Komkommer, Sla, Prei, Stengelui en Paprika.

Bericht van het land

Deze week voor iedereen tomaten in het pakket! De tomaten planten doen het goed met de warme droge temperaturen en kleuren nu dus ook volop!

Verder zijn we gelukkig aardig bij op het land, afgelopen week hebben we veel onkruid kunnen wieden ondanks de hoge temperaturen met een hoop zonnebrand, zweet, waterflessen en petjes.

We hebben de buurman met een heel groot waterkanon gevraagd om het andere land te beregenen voor ons en we zijn opgelucht dat de gewassen daar; pompoenen, zoete aardappel, yacon, pastinaak, late sperziebonen en suikermais ook water hebben gekregen!

Mochten jullie nog nette schone eierendozen van 6 stuks retour kunnen doen, dan heel graag. We gebruiken ze graag opnieuw. Heel hartelijk dank.

Iedereen een fijne week gewenst!

Courgette: lekker met venkel in de soep, maar courgette is net zo veelzijdig als stengelui, je kunt hem overal in verwerken. Fijn raspen en op smaak maken met ui, knoflook en wat meel en ei en kleine groente koekjes van maken bijvoorbeeld. Mocht je teveel courgette hebben, dan kun je hem ook inmaken op zoet zuur. Er zijn op internet echt leuke en makkelijke recepten te vinden die niet veel werk zijn en simpel!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).