Horsterhof groente abonnement 16 mei 2023

Volgende groentelevering: dinsdag 23 mei 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

> Knolvenkel, Waspeen, Koolrabi en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
> Knolvenkel, Waspeen, Koolrabi, Prei en Zoete Aardappel.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> 2x Knolvenkel, Waspeen, Koolrabi, Prei, Zoete Aardappel en Snijbiet.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> 2x Knolvenkel, Waspeen, Koolrabi, Prei, Zoete Aardappel, Snijbiet en Bosbiet.

Bericht van het land

Het oogsten en inpakken van het pakket van deze week liep lekker vlot, dankzij ons vaste team op de maandag, maar ook omdat er nu een aantal nieuwe stagiaires bij zijn gekomen. Ze doen de deeltijd Warmonderhof, de biologische landbouw opleiding in Dronten waar wij zelf ook op hebben gezeten (wij hebben de voltijd gedaan). Leuk om te zien dat een bedrijf zoals de Horsterhof echt interessant is, door de vele gewassen die we telen, zowel buiten als in de kassen, maar ook door de schaal waarop wij boeren en de verschillende afzet die we verzorgen.

Voor ons ook leuk om weer nieuwe enthousiastelingen erbij te hebben die gemotiveerd zijn om te leren en mee te draaien.

Hieronder een foto en recept van een klant: ziet er superlekker uit!

Koolrabi carpaccio salade; met sla, bieslook, avocado, geitenkaas, pecan noten en mosterd honing saus.

Koolrabi: een echte voorjaarsknol, sappig aan de binnenkant. Wij vinden hem het allerlekkerst, gewoon rauw op de vuist, bijna zoals een appel. Of plakjes koolrabi bij de lunch, of op brood met kaas. Koken kan ook, maar dan smaakt hij meer naar bloemkool.

Knolvenkel: lekker rauw als salade: zo fijn mogelijk snijden, op smaak maken met olijfolie, citroen, peper en zout. Lekker simpel en heerlijk! Maar je kunt hem roerbakken of even stoven of juist de ‘lepels’ loshalen en vullen naar smaak en dan nog even in de oven.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).