Horsterhof groente abonnement 17 Mei 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 24 mei 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Paksoi, Koolrabi, Winterpeen en Fruit.
Inhoud klein abonnement: Paksoi, Koolrabi, Knolvenkel, Spinazie en Raapsteel of Rucola of Radijs.  
Inhoud middel abonnement: Paksoi, Koolrabi, Knolvenkel, Spinazie en Raapsteel of Rucola of Radijs en Winterpeen.
Inhoud groot abonnement: Paksoi, Koolrabi, Knolvenkel, Spinazie en Raapsteel of Rucola of Radijs en Winterpeen.

Bericht van het land
En warempel, tijdens het inpakken van de groentepakketten kregen we een mooie bui!! Alle boeren en vooral planten enorm blij met deze regen!
Er is een groot verschil tussen beregenen en een mooie regenbui krijgen.
Met beregenen moet je relatief veel meer water geven, en het hele klimaat om het beregenen heen is warm en uitdrogend. Als er regen valt, is dit dus het tegenovergestelde. De temperatuur daalt, alles koelt af en overal is er vocht, hier hebben de gewassen dus veel meer profijt van. Kortom, een prachtig moment van de dag!

Oproepje: Wij zijn op zoek naar zaterdaghulpjes om het huidige team van 2 te versterken. Het liefst tussen de 14 en 17 jaar. We beginnen om 9.00 uur op zaterdag. Voor meer info en interesse, stuur graag een mail naar info@horsterhof.nl
 

Door het warme weer en wat stugge grond hebben we de spinazie vooruit moeten oogsten, omdat hij anders ging bloeien. Hierdoor heeft hij wat gele bladeren gekregen. Op zich niet erg, maar ziet er wat minder mooi uit. Laat de spinazie beter niet te lang liggen. Eet de spinazie lekker op een pannenkoek met wat geitenkaas, door de lasagne, pasta, omelet of roerbak gerecht.

Let op: De Groene Rijders bezorgen de komende weken alle groentepakketten in en rondom de stad met de elektrische fiets en auto. Hierdoor kunnen de pakketten wat later zijn dan anders, uiteraard nog steeds vóór 17.00 uur!
 

Tot zover het boeren nieuws. Goede week gewenst en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!  

Koolrabi: een smaakvolle voorjaarsgroente die zeer geschikt is om rauw te eten. Lekker op een boterham met kaas, pindakaas, tahin of gewoon in blokjes door de salade. Mocht je het liever gekookt eten dan smaakt hij naar bloemkool/broccoli. Wij eten hem vaak rauw in plakken of schijven bij de lunch of avondeten. Maar er zijn ook leuke recepten te vinden op internet.  

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen. De spinazie wordt graag snel gegeten deze week.  

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nlinfo@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).