Horsterhof groente abonnement 17 oktober 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 24 oktober 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Sla, Zoete Aardappel, Knolvenkel en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Sla, Zoete Aardappel, Knolvenkel, Broccoli en Tomaten.

Middel abonnement = groen krat.
>Sla, Zoete Aardappel, Knolvenkel, Prei, Andijvie en Paprika.

Groot abonnement = zwart krat.
>Sla, Zoete Aardappel, Knolvenkel, Prei, Andijvie, Paprika en Bloemkool.

Bericht van het land

Het zuurkool maken is dik geslaagd! We hebben ca 2000 kg zuurkool gemaakt. Het duurt minimaal 6 weken voordat de zuurkool klaar is.

Deze week zitten de laatste tomaten in het kleine pakket! De planten zijn geruimd en maken plaats voor de 2e teelt veldsla en winterpostelein.

Op het land merken we ook dat het snel leger wordt bij elk rondje oogsten.

We hebben over het algemeen zeker wat bewaargroenten, maar wel van alles wat minder dan vorige jaren. Het voorjaar was natuurlijk laat en koud, daarna weer erg droog en heet en daarna weer veel regen en dat is op de toch wel zware kleigrond niet echt bevorderlijk voor de groei en opbrengst.

Maar toch is er gelukkig diversiteit en oogsten we elke week alles van eigen bodem voor jullie en dat is leuk! Zelfs de broccoli en bloemkool zijn gelukt!

Salade: de knolvenkel is een frisse groente die je uitstekend kunt gebruiken als salade of juist door de salade. Maak bijvoorbeeld met de bindsla een ceasar salade met de venkel en of wat reepjes andijvie. Zelf even oud brood bakken in flink wat olijfolie en flink wat zout en je hebt heerlijke croutons. Op smaak maken met tomaten, feta, of andere restjes groente die je nog hebt liggen. Evt stukjes kip er door heen en een dressing maken van citroensap, mayonaise, mosterd, worcestersaus, knoflook, parmezaanse kaas en evt ansjovis en peterselie. Eet smakelijk!

Zoete aardappelstamppot met Andijvie: zoete aardappels koken en stampen. Ondertussen de andijvie wassen en fijn snijden en in een andere pan wat uien, knoflook bakken. Evt met courgette of stukjes paprika.

Voeg de gebakken uien mengsel en de rauwe andijvie toe aan de zoete aardappel stamp. Verder een goede week gewenst en eet smakelijk!

Varkensvleespakketten: Inschrijven via onze website graag 😊

Er worden weer varkensvleespakketten gemaakt binnenkort en iedereen kan zich inschrijven voor één of meerdere pakketten.

De pakketten kosten € 16,50 per kg en wegen ca 4 kg. Denk aan Schouderkarbonade, ribkarbonade, gehakt, verse worst, hamlappen schnitzel en speklapjes. Alles is per stuk verpakt en gelabeld en kan zo de diepvries in. Ophalen kan uitsluitend op vrijdag 17 en zaterdag 18 november tussen 10 en 17.00 uur in de boerderijwinkel!

Dubbele pakketten: Op dinsdag 7 november wordt het eerste dubbele pakket geleverd. Dit betekent dat de inhoud van de groente aangepast wordt naar een dubbele waarde en dat we 1 x per 14 dagen leveren. Alle groenten zitten gewoon in 1 krat.

De eieren worden ook gedubbeld en de fruittassen blijven enkel. Alles wordt dus om de week bezorgd. Let op: de incasso voor de fruittassen zal dus ongeveer halveren tijdens de winterperiode en in het voorjaar, als we weer terugschakelen naar wekelijkse leveringen weer verdubbelen.

Op de volgende dinsdag komen we groente, fruit en eieren brengen:

7 & 21 november

5 & 19 december

9 & 23 januari enz.

Vakantie tegoed: Voor iedereen die max 4 weken het pakket heeft gepauzeerd is welkom in de boerderij winkel om dit tegoed te besteden in de vorm van boodschappen. In de boerderijwinkel ligt een lijst en hierop staat je tegoed vermeldt. Let op: dit tegoed is alleen geldig in 2023, hierna verloopt het! De winkel zal open zijn tot en met 23 december 2023.

Herfstmarkt: Zaterdag 21 oktober 2023 van 10-15 uur.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De tomaten kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).