Horsterhof groente abonnement 18 juni 2024

Volgende groentelevering: dinsdag 25 juni 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Spitskool, Zoete Bataat, Groenselderij en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Bospeen, Bosui, Komkommer, Groenselderij en Zoete Bataat.

Middel abonnement = groen krat.
> Bospeen, Bosui, Komkommer, Groenselderij, Zoete Bataat en Spitskool.

Groot abonnement = zwart krat.
>Bospeen, Bosui, Komkommer, Groenselderij, Zoete Bataat, Spitskool en Courgette.

Bericht van het land

Wat zou ik vandaag nog eens kunnen schrijven… het zoveelste verhaal over dat het weer en dit seizoen niet mee zit? Daar hebben we geen zin meer in!

Laten we maar eens kijken naar dat wat er wel goed gaat! Bijvoorbeeld een leuke trouwe groep vrijwilligers, stagiaires en medewerkers die er elke week weer zijn, om te leren, helpen en werken.

Alle trouwe klanten die week in week uit onze producten afnemen en hiermee ons steunen!

Alle fruitstruiken, bessen, bomen flink gegroeid zijn door alle regen die gevallen is. Onze kippen heerlijke eieren leggen en het heel goed gaat met de kippen!

De boerderij weer een mooi aangezicht krijgt omdat deze opnieuw gestuct wordt.

Ik kan nog wel even zo doorgaan, dus kortom, genoeg mooie dingen die er gebeuren op de boerderij!

Een fijne week gewenst! Groet Matthias en Eline

Zoete Aardappel: Schillen en in kleine blokjes snijden, bakken in kokosvet en op het laatst flink wat knoflookpoeder er overeen roeren, heerlijk ipv gewone aardappels.

Of juist door een stamppotje, als soep met wat ui, knoflook, kokosmelk en wortel.

Bospeen: rauw zijn ze natuurlijk zo op, maar je kunt ze ook goed in zijn geheel of in de lengte doorgesneden stoven in een koekenpan, zodat je ze als groente bij de avond maaltijd kunt eten.

Groenselderij: hier kun je alle kanten mee op, rauw en fijngesneden door de salade van geraspte wortel, stukjes komkommer en een bosuitje. Of juist mee in een roerbak gerecht met rijst. In soepen, sausen, stoofpotten e.d.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard, behalve de zoete bataat en de komkommer. Die blijven nu liever buiten de koelkast. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.)  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).