Horsterhof groente abonnement 18 Oktober 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 25 oktober 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Sla, Sperzieboon, Tomaat en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Sperziebonen, Koolrabi, Sla, Knolvenkel en Tomaten.


Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Sperziebonen, Koolrabi, Sla, Knolvenkel, Tomaten en Zoete Bataat.


Groot abonnement = groot zwart krat.
> Sperziebonen, Koolrabi, Sla, Knolvenkel, Tomaten, Zoete Bataat en Prei.

Bericht van het land

Vandaag worden de pompoenen uitgeleverd. Groene Rijders bezorgt zoals altijd de groentepakketten. Zelf rijden we de pompoenen rond. Dit is een flinke klus, dus we willen iedereen aanraden om iets later dan gewoonlijk naar het afhaalpunt te gaan. Het kan namelijk gebeuren dat de pakketten er al staan, maar de zakken pompoen nog niet, of juist andersom! Bedankt voor jullie begrip!

Deze week voor iedereen een zak met de allerlaatste tomaten en de allerlaatste sperziebonen van dit seizoen! Wij zijn trots dat we dit nog zo laat aan jullie kunnen leveren! Deze week worden alle tomatenplanten geruimd en de grond wordt weer klaar gemaakt voor de veldsla en winterpostelein.

Verder kan iedereen die interesse heeft in 1 of meerdere varkensvleespakketten zich opgeven door een mail te sturen naar info@horsterhof.nl.

Ophaaldag is op vrijdag 11 en zaterdag 12 november in de boerderijwinkel tussen 10.00 en 17.00 uur. De pakketten zijn ca 4 kg en kosten per kg € 15.50. Er zit o.a. in: schouderkarbonade, ribkarbonade, hamlappen, gehakt, schnitzel, verse worst, speklapjes.

Alles is gelabeld en kan zo de diepvries in.

Aanstaande zaterdag houden we een gezellige herfstmarkt van 10-15 uur. We nodigen onze abonnees met name hartelijk uit om (weer eens) naar de boerderij te komen. Loop mee met één van de boeren tijdens een rondleiding en laat je bijpraten over de oogst, de kippenkar, het voedselbos en de plannen voor de komende tijd. Of maak zelf een pot zuurkool! Je kunt ook zien hoe biologische oesterzwammen groeien van de Middelwaard en/of kaas kopen van Boerderij Ruimzicht. Er is wat te drinken en te eten (zowel gratis als in de verkoop). Ook voor de kinderen zal er e.e.a. te doen zijn.

Bij slecht weer is de herfstmarkt binnen in de verwerkingsruimte.

Tot zaterdag!

  • Dubbele pakketten: Tijdens het winterseizoen leveren wij om de week een dubbel groente pakket. Dubbel in de zin van meer groenten en een dubbele waarde. Dit doen wij omdat de producten in het winterseizoen langer houdbaar zijn en het geeft ons de tijd om het land leeg te krijgen en het teeltseizoen af te ronden. Ook de doosjes eieren worden verdubbeld. Heb je nu 1 doosje per week, dan ontvang je er twee tijdens het winterseizoen. Dit zal elke keer op de lijsten die op het afhaalpunt liggen ook zichtbaar zijn. Heb je twee doosjes in het zomerseizoen, neem dan in het winterseizoen er 4 mee. De fruittassen blijven daarentegen enkel, dus zoals ze nu zijn. Wel worden ze om de week geleverd, tegelijk met de groenten en de eieren en hierdoor wordt het incasso bedrag lager.

Op dinsdag 8 november zal het eerste dubbele pakket, dubbele eieren en enkele fruittassen ingaan!!

De leveringen daarna zullen zijn op 22 november, 6 december, 20 december en 10 januari 2023.

Geniet van deze week en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).