Horsterhof groente abonnement 19 april 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 26 april 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Pastinaak, Paksoi, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Paksoi, Raapsteel, Sla, Pastinaak en Witlof.

Inhoud middel abonnement: Paksoi, Raapsteel, Sla, Pastinaak, Witlof en Chinese kool.

Inhoud groot abonnement: Paksoi, Raapsteel, Sla, Pastinaak, Witlof en Chinese kool.

Bericht van het land

Afgelopen week ontvingen jullie allemaal onze jaarlijkse nieuwsbrief in het pakket. Wij danken iedereen voor de leuke reacties en aanmeldingen voor onze crowdfunding van de mobiele kippenkar!

Wij zijn blij dat er al aardig wat mensen hebben gemaild om deel te nemen aan de investering van de kippenkar.

Deze week in de bijlage een flyer voor de komende plantjesmarkt op 6 en 7 mei! Wij proberen op deze dagen zoveel mogelijk restjes plantgoed en zelf opgekweekte bloemen, kruiden en heel veel soorten groenten etc te verkopen. De dag wordt aangekleed met een leuke tuin gerelateerde knutselhoek voor de kinderen. Kinderen kunnen keramiek potjes schilderen en zelf wat zaaien in eierdoos bakjes (onder begeleiding). Er komt een koffie kraampje en de boeren zijn allemaal aanwezig om uitleg te kunnen geven over tuinieren en vragen te beantwoorden.

De gehele opbrengst van de plantjesmarkt dit jaar, zal worden gebruikt voor de crowdfunding van onze kippenkar.

Wij hopen dat met name jullie als groentepakket klanten dit ook weer als een leuke kans zien om weer eens op de boerderij te komen.

Tot zover het boeren nieuws. Goede week gewenst met heerlijk veel voorjaarszon!

Groeten van het Horsterhof team!

Raapsteel: een echte voorjaarsgroente! Lekker rauw op de boterham, in een stamppotje of juist als salade! En met salades kun je eindeloos variƫren. Van groene salade tot maaltijdsalades.

Paksoi: Lekker met stukjes kip en noodles een noodles soep van maken: bouillon opzetten, stukjes kip toevoegen, noodles toevoegen. Het wit van de paksoi erbij, evenals wat fijngesneden gember, stukje chilipeper, flink wat knoflook en wat peper en zout. Even laten koken en op het laatst het groen van de paksoi erdoor heen. Smullen maar!

Paksoi kan ook erg goed gewokt worden, of juist geroosterd in de oven. Zelf doen we de paksoi in vieren in het tosti apparaat. Op smaak maken met een sausje van tamari, gember, knoflook, gebakken uitjes, beetje citroensap, honing, zout en peper en wat geroosterde sesamzaad erover heen strooien.

Pastinaak: in dunne plakken snijden, even laten stoven en op het laatst een plak kaas laten smelten is bij ons thuis nog steeds een favoriet! Maar je kunt ook gewoon de pastinaak in blokjes snijden en door de pastasaus doen, of juist in de lasagne of stamppot. En als soep is hij ook verrukkelijk!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).