Horsterhof groente abonnement 19 juli 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 26 juli 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Nieuwe Aardappels, Sla en Aubergine en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Sperziebonen, Nieuwe Aardappels, Courgette, Sla en Komkommer.

Inhoud middel abonnement: Meer Sperziebonen, meer Nieuwe Aardappels, Courgette, Sla, Komkommer en Stengelui.  

Inhoud groot abonnement: Sperziebonen, Nieuwe Aardappels, 2 x Courgette, Sla, Komkommer, Stengelui en Bouget Garni.  

Bericht van het land

Deze week vers geoogste aardappels in het pakket! We leveren standaard geen aardappelen in het groente pakket, maar nieuw geoogste aardappelen willen we niemand onthouden – gewoon omdat ze lekker zijn!

Deze week een flinke hitte periode. Hopelijk kan iedereen op tijd naar het afhaalpunt om de groenten op te halen. Wil iedereen er op letten dat er lege kisten op de volle blijven staan op de warme afhaalpunten waar de boel buiten staat? Heel hartelijk dank!

Als de sla het zwaar heeft gehad, laat hem dan een tijd in zijn geheel in een kom water liggen, dan heeft hij de kans om weer wat vocht op te nemen. Daarna lekker eten of vochtig in een plastic zak in de koelkast bewaren.

Wij hebben afgelopen week alle teelten al flink beregend en zijn dus voor zover dat gaat goed voorbereid! De beregening staat geïnstalleerd om de tunnelkassen van buitenaf te beregenen om de temperatuur binnen in de tunnelkast af te laten koelen. Met zulke hoge temperaturen gedijen de planten niet zo goed meer, en moeten we dus echt zorgen dat de temperatuur zo laag mogelijk blijft!

We beginnen vroeg en stoppen er mee als het niet meer gaat. Gelukkig duurt de hitte niet lang.

Een fijne week gewenst en hartelijke groeten van het horsterteam!

Bouget garni: deze hebben we geoogst van ons kruiden bed. Dit kan gebruikt worden in veel gerechten! Het is peterselie, salie en munt.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).