Horsterhof groente abonnement 19 maart 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 2 April 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Zoete bataat, Witlof, Winterpeen, Knolselderij, Aardappels, Uien en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Zoete bataat, Witlof, Winterpeen, Knolselderij, Aardappels, Uien, Pompoen en Groenselderij.

Middel abonnement = groen krat.
>Zoete bataat, Witlof, Winterpeen, Knolselderij, Aardappels, Uien, Pompoen, Groenselderij en Rode biet.

Groot abonnement = zwart krat.
>Zoete bataat, Witlof, Winterpeen, Knolselderij, Aardappels, Uien, Pompoen, Groenselderij, Rode biet, Kastanje champignons, Rode kool en Chinese kool.

Bericht van het land

In maart hebben wij altijd lekker veel tijd om allerlei klussen aan te pakken. Het zijn het soort klussen waarvan wij in de zomer altijd roepen; oooh dat doen wij van de winter wel even… omdat wij er dan geen tijd voor hebben.

Zo hebben wij afgelopen dagen de laatste snoeiwerkzaamheden afgerond en de schuren en het erf opgeruimd. Komende weken richten wij ons op de mechanisatie. Zorgen dat alles goed werkt en klaar staat voor als het seizoen echt van start gaat.  Ook maken wij een nieuwe entree voor de Boerderijwinkel. Deze komt op de plaats waar nu nog een industriële roldeur zit, die wij niet meer gebruiken. Op deze plaats maken wij de ouderwetse deeldeuren na, die er vroeger (jaartal 1755) bij de bouw van de boerderij in zaten. De nieuwe deeldeur heeft ook een inloopgedeelte, zeg maar een deur in een deur. Dit wordt dan de nieuwe entree voor de boerderijwinkel. Een heel tof projectje waar wij erg veel zin in hebben en al lang naar uitkijken.

Ondertussen zijn wij dagelijks bezig met de voorbereidingen voor de plantjesmarkt die op 3 en 4 Mei zal plaatsvinden. Komende week zaaien wij de bloemen, kruiden en groenten voor deze jaarlijks gezellige dagen waarop natuurlijk iedereen welkom is!

  • Wekelijkse pakketten gaan in op 2 april. Let op: de eieren worden weer gehalveerd! En de incasso voor de fruittassen zal weer verdubbelen, omdat we weer wekelijks gaan leveren.
  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!
  • Zou iedereen het afhaalpunt zo netjes mogelijk willen achterlaten? Op sommige momenten/afhaalpunten is het soms iets te rommelig, waardoor het voor (nieuwe of andere) klanten minder leuk wordt. Dus zet netjes de lege kratten in elkaar en zorg ook dat de grijze kist weer goed dicht zit, zodat de eieren en fruittassen heel blijven. Dank jullie wel!
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De uien blijven liever buiten de koelkast. De Chinese kool liefst in een plastic zak in de koelkast als je dit even wil bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).