Horsterhof groente abonnement 19 oktober 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 26 oktober 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolvenkel, Paprika groenpunt, Prei en fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolvenkel, Paprika groenpunt, Spitskool, Prei en Groenlof.

Inhoud middel abonnement: Knolvenkel, Spitskool, Prei, Zoete Bataat, Sla en Groenlof.

Inhoud groot abonnement: Knolvenkel, Spitskool, Prei, Zoete Bataat, Sla, Tomaten en Groenlof.

Bericht van het land

Herfstmarkt op de Horsterhof voor alle abonnementenhouders die het leuk vinden om de boerderij te bezoeken:zaterdag 23 oktober! De uitnodiging zit in de andere bijlage en uiteraard is iedereen welkom! Ook winkelklanten, zelfoogsters, nieuwe mensen!

Nu de zuurkool in de tonnen aan het fermenteren is, de zakken pompoenen de deur uit zijn, kunnen wij ons focussen om alle groenten van het land te krijgen. Dit is nog een flinke klus! Naarmate de herfst vordert en het kouder wordt, krijgen wij een tikkeltje haast om de oogst binnen te krijgen voordat de vorst er aan komt. We zijn begonnen met de rode bieten, hierna de zoete aardappel, yacon, rode en witte kolen, knolselderij. We hebben dit jaar ook weer een wintervak wat gedurende de winter kan blijven staan, zoals de winterprei, spruiten en boerenkool. Deze teelten zien er goed uit en hopelijk kunnen wij hier later in het seizoen lekker van oogsten!

Geniet van deze week!

Groenlof: een groente die in het rijtje past van de andijvie, catalogna, raddichio.  De groenlof wordt ook wel suikerbrood genoemd omdat hij wat zoeter is dan de rest.

Een groente die geschikt is om te roerbakken, wokken, stoven en ook rauw als salade gegeten kan worden. Zelfs in de stamppot is het een aanrader!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard, behalve de groene paprika.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).