Horsterhof groente abonnement 19 september 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 26 september 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
>Andijvie, Tomaat, Komkommer, Appel en Bananen.

Klein abonnement = blauw krat.
>Andijvie, Cherry tomaat, Groenlof, Suikermais en Knolvenkel.

Middel abonnement = groen krat.
>Courgette, Pompoen, Tomaten, Andijvie, Groenlof en Prei.

Groot abonnement = zwart krat.
>Courgette, Aubergine, Pompoen, Tomaten, Prei, Andijvie en Groenlof.

Bericht van het land

Deze week is er voor alle pakketten groenlof behalve voor de combipakketten die zijn komende week aan de beurt.

Groenlof is een bladgroente tussen witlof en andijvie in. Het is vooral geschikt voor de najaarsteelt en komt hierdoor alleen rond deze tijd van het jaar een keer voor in de pakketten. Groenlof vormt langwerpige kroppen die een milde smaak hebben. Deze groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden.

Het is een bijzondere weinig voorkomende groente die helaas bijna nergens meer te koop is. Wij vinden het een prachtige groente en zijn ieder jaar weer trots op de oogst. Vroeger had deze groente een bijnaam namelijk Suikerbrood.

Voor in de agenda: Zaterdag 21 oktober 2023 van 10-15 uur

Wij zijn weer bezig om de herfstmarkt op de Horsterhof voor te bereiden. We organiseren deze markt aan het eind van het seizoen om met onze winkel- en pakket klanten een gezellige dag te hebben en nieuwe klanten te verwelkomen.

Er zijn die dag activiteiten (zuurkool maken, rondleidingen, voor kinderen knutselen, broodjes bakken ed.), informatie over producten en er zal wat te eten/drinken zijn. Een aantal ondernemers die betrokken zijn bij de Horsterhof komen ook met een standje (oesterzwammenteelt, vlasverwerking, fotoprints ed.).

Vorig jaar was het gezellig druk en we hopen dat het dit jaar weer een succes zal worden! De markt wordt in de schuur gehouden zodat we niet afhankelijk zijn van het weer. Houdt de weekbrief/instagram/Facebook in de gaten voor meer informatie. Graag tot dan!

Een goede week en veel kookplezier!

Knolvenkel: lekker in de salade, curry of roerbakgerecht.

Courgettesoep: ui en knoflook bakken en courgette evt samen met de venkel in grove stukken snijden en toevoegen. Bouillon erbij en even laten koken. Daarna pureren en op smaak maken met peper en zout.

Suikermais: water koken en pas daarna de kolf (zonder blad) erin. Kort koken en serveren met een klontje roomboter en wat kruidenzout. Kluiven maar 😊

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette, tomaten en paprika kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).