Horsterhof groente abonnement 2 april 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 9 April 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Raapsteel, Prei, Winterpeen en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Raapsteel, Bosknoflook, Prei, Rode biet en Winterpeen.

Middel abonnement = groen krat.
> Raapsteel, Bosknoflook, Prei, Rode biet, Winterpeen en Knolselderij.

Groot abonnement = zwart krat.
>Raapsteel, Bosknoflook, Prei, Rode biet, Winterpeen, Knolselderij en Sla.

Bericht van het land

  • Dit is het eerste wekelijkse pakket van het jaar! Let op: de eieren zijn ook weer enkel, dus 1 doosje per week. En de fruittassen zijn weer wekelijks, hierdoor verandert ook het incasso bedrag.
  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!

Het is zover, de eerste raapsteel, sla en verse knoflook komt weer uit de kas. Voor ons is het altijd een leuk moment van het jaar, de aftrap van de oogst in de kas. De komende weken zullen de groenten pakketten dan ook weer gevuld raken met bladgroenten zoals snijbiet, paksoi, raapsteel en sla. Aankomende week komen de eerst radijzen, gevolgd door de koolrabi een week later.

Terwijl het in de kas al een tijdje een mooie temperatuur is wachten wij buiten nog op het eerste moment om de grondbewerking te kunnen doen. Het regent nog steeds veel en de dagen dat het droog is zijn telkens net te kort om een begin te kunnen maken. Wij hopen nu eind volgende week een begin te kunnen maken met planten en zaaien buiten. Er zijn sinds vorige week vrijdag weer 4 biggen gearriveerd op de boerderij en ze beginnen al aardig te wennen aan de restgroenten en onkruid uit de kassen.

Een goede week gewenst!

  • Zou iedereen het afhaalpunt zo netjes mogelijk willen achterlaten? Op sommige momenten/afhaalpunten is het soms iets te rommelig, waardoor het voor (nieuwe of andere) klanten minder leuk wordt. Dus zet netjes de lege kratten in elkaar en zorg ook dat de grijze kist weer goed dicht zit, zodat de eieren en fruittassen heel blijven. Dank jullie wel!
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).