Horsterhof groente abonnement 2 augustus 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 9 aug 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Aardappels, Komkommer, Sperzieboon en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Aardappels, Komkommer, Courgette, Knolvenkel en Stengelui.

Inhoud middel abonnement: Aardappels, Komkommer, Courgette, Knolvenkel, Stengelui en Sperziebonen.  

Inhoud groot abonnement: Aardappels, Komkommer, Courgette, Knolvenkel, Stengelui, Sperziebonen en NieuwZeelandse Spinazie.

Bericht van het land

Ondertussen zijn onze nieuwe kippen flink begonnen met eieren te leggen, dus deze week voor iedereen eigen Horsterhof eieren! Dat vinden wij echt geweldig! We hebben nog plek voor meer klanten die eieren willen afnemen, dus schroom niet om je bestelling op te hogen of juist te beginnen met een doosje eieren ????

De kippen doen het dus goed, ze zijn gewend aan hun nieuwe verblijf, ze komen echt naar je toe als je er aan komt en verder genieten ze van hun grote buitenverblijf!

Een fijne vakantie gewenst voor degene die weg zijn of bijna weg gaan en voor de rest: Eet smakelijk, geniet van de zomergroenten! (ps, de tomaten beginnen te rijpen…!)

Stengelui: in een omelet, salade, op brood met kaas, door de wok, in de soep of maak in de kruidenboter voor bij de bbq!

Courgette: lekker met venkel in de soep, maar courgette is net zo veelzijdig als stengelui, je kunt hem overal in verwerken. Fijn raspen en op smaak maken met ui, knoflook en wat meel en ei en kleine groente koekjes van maken bijvoorbeeld. Mocht je teveel courgette hebben, dan kun je hem ook inmaken op zoet zuur. Er zijn op internet echt leuke en makkelijke recepten te vinden die niet veel werk zijn en simpel!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).