Horsterhof groente abonnement 2 mei 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 9 mei 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

> Sla, Paksoi, Pastinaak en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Sla, Paksoi, Pastinaak, Andijvie, Raapsteel.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Sla, Paksoi, meer Pastinaak, Andijvie, Raapsteel en Snijbiet.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Sla, 2 x Paksoi, meer Pastinaak, Andijvie, 2 x Raapsteel, Snijbiet.

Bericht van het land

Ja, de boeren zijn blij, want het droge weer lijkt er nu toch eindelijk te zijn. Hopelijk missen we de voorspelde regen/onweersbuien en kunnen we morgen het land bewerken om woensdag te planten.

En deze week kijken we er naar uit om de plantjesmarkt voor te bereiden die a.s. vrijdag 5 en zaterdag 6 mei gehouden wordt! Er is koffie, thee en lekkers, en natuurlijk vele mooie groente plantjes, zaden, maar ook bloemen en fruitstruiken en -bomen! Voor de kids is er ook wat leuks te doen en weerbericht ziet er goed uit!

Verder voor iedereen een mooie paksoi in het pakket. Paksoi is een uitstekende groente om te roerbakken, of grillen in de oven en op smaak maken met een sausje van tamari, gember, knoflook, gebakken uitjes, beetje citroensap, honing, zout en peper en wat geroosterde sesamzaad erover heen strooien.

Geniet van je pakket en een fijne week gewenst!

Zelfoogst: mochten er nog mensen zijn die het leuk vinden om te komen zelfoogsten dit seizoen, dan is er nog plek! Kijk even op de site voor meer informatie.

Snijbiet: landbouw technisch gezien écht een toffe groente. De snijbiet kun je op dezelfde manier als spinazie gebruiken, heeft wel echt een andere smaak.

De snijbiet heeft veel minder mest nodig dan spinazie en kun je meerdere malen oogsten en de regenboog variant ziet er prachtig uit. Snijbiet kun je goed in hartige taarten, ovenschotels of lasagne gebruiken. Snijbiet soep is ook echt een aanrader!

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).