Horsterhof groente abonnement 20 april 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 27 april 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Paksoi, Rode Biet en fruit

Inhoud klein abonnement: Sla, Raapsteel, Paksoi, Radijs en Knolselderij.

Inhoud middel abonnement: Sla, Raapsteel, Paksoi, Radijs, Knolselderij en Prei.

Inhoud groot abonnement: Sla, Raapsteel, Paksoi, Radijs, Knolselderij, Prei en Winterpeen.

Bericht van het land

Deze week planten we veel buiten op het land, zoals sla, andijvie, zomerprei, sjalotten, spinazie, snijbiet, venkel en koolrabi. We doen dit met de trekker en verschillende plantmachines. Sommige planten zetten we op 4 rijen op een bed, andere hebben meer ruimte nodig en die worden op 3 rijen geplant.

Het land buiten wordt beetje bij beetje wat voller en de kas wordt leger en leger doordat we nu volop aan het oogsten zijn! Geniet van het verse groen!

Op dinsdag 27 april wordt er gewoon geleverd!

Geniet van deze week en eet smakelijk.

Paksoi: wassen en in vieren snijden. Roosteren in een tosti-ijzer of in de oven onder de grill voor een paar minuten. Ondertussen een sausje maken van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels tamari, 1 theelepel sesamolie als je dat in huis hebt (kan ook zonder) geraspte gember en knoflook, een beetje citroensap en een scheutje zoetmiddel zoals ahornsiroop (klein beetje suiker kan ook). Rooster ondertussen ook wat sesamzaad. Haal de paksoi uit de grill/tosti ijzer en doe het sausje erover heen en daarna de sesamzaadjes. Een heel simpel en snel recept, maar heel lekker!

Knolselderij: een groente waar je alle kanten mee op kunt:

  • in blokjes stoven en eten met een kaassausje
  • fijn raspen een salade van maken, evt ook gerapte wortel erdoor.
  • In een stamppot verwerken
  • Door de lasagne, pastasaus of roerbakgerechten
  • In soepen doet hij het ook erg goed

Raapsteel: heel lekker in een stamppotje maar als verse salade is hij ook erg smaakvol. Wassen en fijn snijden en op smaak maken met wat noten en sinaasappel en een dressing van azijn en honing. Maar ook met de raapsteel salade kun je veel variƫren in opmaak. Rozijnen erdoor of juist hartig houden met feta bijvoorbeeld.

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals winterpeen, knolselderij en bieten kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).