Horsterhof groente abonnement 20 juli 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 27 juli 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Bosbiet, Tuinbonen en Fruit.

Inhoud klein abonnement:Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Komkommer, Snack Komkommer en Spitskool.

Inhoud middel abonnement: Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Komkommer, Snack Komkommer, Spitskool en Courgette.

Inhoud groot abonnement: Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Oer Komkommer,  Spitskool en Courgette.

Bericht van het land

Deze week voor iedereen weer een zak tuinbonen. Door de vele regen zijn de tuinbonen juist dit jaar prachtig. We hebben echt een flinke opbrengst. We hebben twee rassen gezaaid, een vroege en een late, maar ze waren ongeveer tegelijk klaar, waardoor er nu dus een paar keer achter elkaar tuinbonen in het pakket zit. Hopelijk geniet iedereen ervan, het is namelijk alweer bijna voorbij! Deze week ook zomerbieten! Heerlijk om rauw te raspen, stukjes augurk en bosui erdoor en op smaak maken met mayonaise, yoghurt, peper en zout.

Tijdens de komende zomerweken is de Groene Vos gesloten op de dinsdagen. De pakketten zullen op woensdag ochtend gebracht worden en iedereen kan op woensdag het pakket ophalen. Iedereen die het hier op haalt is hierover gemaild.

Verder gaat het op de tuin en in de kassen goed! We hebben gelukkig op veel stukken het onkruid weer onder de duim alhoewel we er nog niet helemaal zijn volgens onze eigen standaard 😊 Maar er wordt hier hard aan gewerkt!

Een goede week gewenst en eet smakelijk!

Spitskool:

  • Als salade; fijn snijden, stukjes appel en rozijnen erdoor en op smaak maken met een sausje van mayonaise, yoghurt, peper, zout. Evt noten of sesamzaad erover heen.
  • Roerbakken met ui, knoflook en wortel en flink wat kerrie. Maar er zijn veel verschillende roerbakgerechten met spitskool.
  • Stamppot spitskool in diverse varianten, oosters tintje door ketjap te gebruiken, of juist mediterraans door gedroogde tomaat te gebruiken.
  • In ovengerechten
  • In curry’s

Kortom met spitskool kun je alles!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals spitskool kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien graag warm en droog bewaren. Bosui wel in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).