Horsterhof groente abonnement 20 juni 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 27 juni 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Bospeen, Uien, Courgette, Watermeloen en Nectarines.

Klein abonnement = blauw krat.
>Bospeen, Paksoi, Sla, Komkommer of Koolrabi en Bosui.

Middel abonnement = groen krat.
>Bospeen, Paksoi, Sla, Komkommer of Koolrabi, Bosui en Tuinbonen.

Groot abonnement = zwart krat.
> Bospeen, Paksoi, Sla, Komkommer, Koolrabi, Bosui en Tuinbonen.

Bericht van het land

Door het prachtige warme weer van afgelopen tijd hebben de meeste gewassen een flinke groeispurt gemaakt. Wel moet er dagelijks beregend worden om al de verschillende percelen iedere week van een buitje te voorzien.

Ondertussen wordt er ook al het een ander geoogst voor de pakketten, maar zowel de kwaliteit als kwantiteit laat nog te wensen over. Door de zware buien die wij dit voorjaar hebben gehad is de grond erg stug geworden en vinden plantenwortels dus moeilijk hun weg. Het is al jaren geleden dat wij in deze periode producten moesten inkopen voor de groentepakketten. Deze week hebben wij paksoi van de Haverkamp een collega uit Deventer. Collega telers hebben ook nog erg weinig te oogsten waardoor het lastig is om aan lokale groenten te komen, wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bio groothandels als Odin en Udea hebben natuurlijk een breder aanbod met buitenlandse groenten maar die proberen wij natuurlijk te vermijden.

Eet smakelijk en een goede week gewenst! Hartelijke groet van de pakkettenploeg!

Paksoi: grillen of roerbakken met wat ui en knoflook.  Of in een noodle soep of in een curry met rijst.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).