Horsterhof groente abonnement 20 september 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 27 september 2022

Combipakketten = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Sla, Suikermais, Tomaten en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Sla, Suikermais, Tomaten, Uien en Spitskool.


Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Sla, Suikermais, Tomaten, Uien, Spitskool en Snijbiet.


Groot abonnement = groot zwart krat.
> Sla, Suikermais, Tomaten, Uien, Spitskool, Snijbiet en Punt Paprika.

Bericht van het land

Dit jaar hebben we wat meer suikermais gezet dan vorig jaar en dit is nu te merken aan de flinke oogst! Vandaar dat iedereen ook suikermais krijgt.

De tomaten rijpen wat minder snel af met de kortere dagen en minder zonlicht, maar we hebben nog ca 1000 potten kunnen wecken toen er zoveel aan hing en we deze niet konden verkopen. Dus komende winter kunnen we iedereen weer af en toe een pot tomatenmoes geven. Een mooie basis voor een soep of saus.

Geniet van deze week met zon, regen, wind en verse groenten!

Er zijn nog plekken beschikbaar voor Rundvlees pakketten: schrijf je nu in voor een 1 of meerdere rundvleespakketten. Het vlees is per stuk verpakt en gelabeld en kan zo de diepvries in. Denk aan gehakt, verse worst, hamburgers, braadvlees, entrecôte, biefstuk, soepbotten, riblappen e.d. We maken pakketten van ca 4 kg en het vlees kost per kg € 17,50. Ophalen kan alleen op vrijdag 14 en zaterdag 15 Oktober Tussen 10.00 en 17.00 uur in de boerderijwinkel (betalen kan zowel contant als met pin). Schrijf deze data goed in je agenda! We hebben geen diepvriesmogelijkheid. Graag tot snel!

Suikermais: Pan water koken en daarna de mais er in doen. Geen zout toevoegen en een paar minuutjes laten koken, vooral niet te lang anders wordt hij taai en droog. Na het koken evt op smaak maken met een klontje boter en kruidenzout en kluiven maar ???? Mocht je hier niet van houden, kun je natuurlijk ook de mais eraf snijden en evt nog in een ander recept gebruiken.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).