Horsterhof groente abonnement 21 februari 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 7 maart 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

>Sjalotjes, Zuurkool, Aardappels, Winterpostelein, Rode Kool, Prei, Oesterzwammen en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Sjalotjes, Zuurkool, Aardappels, Winterpostelein, Rode Kool, Prei, Oesterzwammen en Aardperen.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Sjalotjes, Zuurkool, Aardappels, Yacon, Rode Kool, Prei, Oesterzwammen, Aardperen, Knolselderij en Sweet Dumpling.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Sjalotjes, Zuurkool, Aardappels, Yacon, Rode Kool, Prei, Oesterzwammen, Aardperen, Knolselderij, Pastinaak, Yacon en Witlof.

Bericht van het land

Voor in de agenda: Op dinsdag 3 april zullen de wekelijkse pakketten weer in gaan, dit betekent dat wij weer wekelijks een groente pakket, een fruittas en een doosje eieren leveren. De groente en eieren worden weer enkel, en het incasso bedrag voor de fruittassen zullen hoger worden. Dinsdag 21 maart zal het laatste dubbele pakket zijn.

Oesterzwammen: Iedereen ontvangt een zakje oesterzwammen in het pakket. Onze biologische collega’s: de Middelwaard in Loo telen zelf oesterzwammen. Zij onderscheiden zich op t.o.v. andere paddenstoeltelers op een hele mooie manier: Ze maken hun eigen substraat. Dat zijn de teeltzakken waarop de oesterzwammen groeien.

Op de boerderij: Ondertussen zijn de kassen beregend en bemest en ligt de grond klaar voor het plantgoed wat bijna geleverd wordt, zodat we kunnen beginnen met het planten van alle voorjaarsgewassen. Leuk!

Verder zijn we afgelopen week druk geweest met het zagen van hout, kloven en houthokken volstapelen. Het erf is weer opgeruimd, lege voorraadkisten verplaatst en genieten de kippen van de resten winterpostelein die geoogst zijn.

Leuk om te zien dat er al een aantal vakantie meldingen zijn doorgegeven via de website!

We wensen iedereen een fijne week en tot over twee weken!

Oesterzwammen: je kunt de zwammen in repen scheuren en bakken in olijfolie. Evt fijngesneden sjalotjes en knoflook erdoor heen doen. Op het laatst een klontje roomboter voor extra smaak. Een handje winterpostelein erdoor heen roeren nadat de pan van het vuur is, is ook erg lekker.

Aardperen: een echt winterknol die een krachtige smaak heeft. Lekker om soep van te maken: ui en knoflook bakken, stukjes geschilde aardpeer en bouillon erbij en even laten koken. Daarna met de staafmixer pureren. Naar smaak peper, zout en room toevoegen.

Sweet dumpling: dit is een pompoen soort en je kunt hem op dezelfde manier gebruiken, bijvoorbeeld in de oven roosteren met aardappels, wortels e.d.

Of bijvoorbeeld vullen met je eigen gemaakte mengsel van rijst, gehakt en groente, of juist vegetarisch.

Maar de sweet dumpling kan ook gebakken/gestoofd worden.

Zuurkool: De laatste zuurkool van dit jaar! Heerlijk als salade met stukjes appel, rozijnen en een handje walnoten. Of juist met kerrie, ui en evt stukjes ananas geroerbakt naast je aardappelpuree of gewoon bij de rijst.

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De winterpostelein vochtig in een plastic zak zodat het niet slap wordt, tenzij je het snel eet, dan kan het prima in het papieren zakje blijven. Zuurkool blijft 1 week houdbaard in de koelkast. Mocht je koelkast vol zitten, dan kan knolselderij, rode kool, aardappels ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan, anders gaan ze schimmelen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).