Horsterhof groente abonnement 21 Juni 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 28 juni 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Bosui, Komkommer, Spitskool en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Bosui, Koolrabi, Komkommer, Sla en Spitskool.

Inhoud middel abonnement: Bosui, Koolrabi, Komkommer, Sla, Spitskool en Bospeen.

Inhoud groot abonnement: Bosui, Koolrabi, Komkommer, Sla, Spitskool, Bospeen en Courgette.

Bericht van het land

Afgelopen weken is het voor de tuin een prima weertje. De afwisseling van zon en regen heeft de meeste teelten in een stroomversnelling geholpen. Het onkruid is aardig onder de duim en het meeste plantgoed voor dit seizoen zit in de grond.

Eind juni is altijd weer zo’n moment waarop de groenten die wij kunnen oogsten sterk wisselen. Net als de winterperiode met knollen en zuurkool die abrupt over gaat in veel voorjaars bladgroen. Deze week de eerste komkommers en courgetten in het pakket. Komende weken worden die gevolgd door de eerste bietjes en binnenkort de Cherry tomaten.

De tijd van koolrabi, andijvie en bospeen is dan zo goed als op zijn eind. Soms krijgen wij van klanten terug dat de diversiteit zoek is in deze tijd. Dat snappen wij goed in de voorjaarsperiode waarin bladgroen grotendeels het pakket bepaald.

Wat ik persoonlijk erg mooi vind om te bedenken is dat iemand met ons groentepakket jaarlijks 80 verschillende producten van ons land eet! Hadden zij dat anders ook gegeten? Vers, lokaal en divers, vooral het laatste lijkt soms lastig te zien maar is zeker het geval.

Verder nog: De vakantietijd is weer in aantocht en dat merken wij alweer flink op de email. Zorg er alsjeblieft voor dat als iemand anders je pakket ophaalt hij of zij zeer duidelijk geïnstrueerd wordt welk krat mee te nemen. Eventueel met een foto? Vooral in deze periode gebeurt het vaak dat mensen op een afhaalpunt aankomen en geen idee hebben welk pakket ze mogen meenemen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat het verkeerde pakket wordt meegenomen en dat is vervelend voor die genen die achter het net vissen.

Geniet van heerlijke spitskool, bospeen en komkommer, Fijne week gewenst de Horsterhoffers!

Koolrabi: een smaakvolle voorjaarsgroente die zeer geschikt is om rauw te eten. Lekker op een boterham met kaas, pindakaas, tahin of gewoon in blokjes door de salade.

  • Dunne plakken roerbakken met wat ui en knoflook.
  • Blokjes koken en op smaak maken met wat roomboter en salie.
  • Reepjes in salade, met bv wortel en appel.
  • In zijn geheel koken, uithollen en vullen met bv ham en champignon en in de oven.
  • in soepen, sausen of roerbakgerechten.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).