Horsterhof groente abonnement 21 maart 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 4 april 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Knolselderij, Rode Bieten, Prei, Aardappels, Winterpeen, Witlof, Groenselderij en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Knolselderij, Rode Bieten, Prei, Aardappels, Winterpeen, Pot Augurken, Witlof en Bloemkool.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Knolselderij, Rode Bieten, Prei, Aardappels, Winterpeen, Horsterhotsaus, Witlof, Bloemkool en Rode Uien.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Knolselderij, Rode Bieten, Prei, Aardappels, Winterpeen, Horsterhotsaus, Witlof, Bloemkool, Rode Uien en Groenselderij.

Bericht van het land

Voor in de agenda: Op dinsdag 4 april zullen de wekelijkse pakketten weer in gaan, dit betekent dat wij weer wekelijks een groente pakket, een fruittas en een doosje eieren leveren. De groente en eieren worden weer enkel, en het incasso bedrag voor de fruittassen zullen hoger worden. Dinsdag 21 maart zal het laatste dubbele pakket zijn. Let op dat je het juiste aantal eieren meeneemt op 4 april.

Op de boerderij: Al het plantgoed is mooi aan de groei en geniet van de zachte temperaturen. Alle doeken zijn er gelukkig weer af, de ramen en deur open voor verse lucht en groeien maar!

Verder de laatste keer aardappels in het pakket, misschien voor een pan hutspot, of juist een aardappels gratin in de oven met prei, peen en knolselderij. Of juist in partjes gesneden, met wortel en rode biet in de oven roosteren met olijfolie zodat het lekker krokant wordt. Op smaak maken met zout, peper, evt feta of zonnebloempitten.

De augurken en chilisaus hebben wij afgelopen zomer gemaakt van onze zelfgeteelde augurken. Deze lijken qua groei op komkommers en groeien dus ook in de kas. We oogsten ze elke dag en maken 1x in de week gedurende ca 2 maanden een batch potten. De chilisaus/Horsterhotsaus is gemaakt met onze chilipepers, paprika en uien!

Vakantie: Mocht je op vakantie gaan, dan is het fijn als je je vakantie weken doorgeeft via onze website. Je kunt voor 4 weken een vakantie tegoed ontvangen.

We wensen iedereen een fijne week en tot over twee weken!

Knolselderij: een veelzijdige groente die het afgelopen jaar goed zijn best heeft gedaan met groeien, we hadden er veel van en jullie hem ook regelmatig in het pakket gezien. Hierbij nog een paar ideeën:

  • Met aardappels een puree van maken
  • Door de soep
  • Een salade van maken als je hem fijn raspt of dunne plakken schaaft, bv met de kaasschaaf.
  • Kleine blokjes in de pastasaus, lasagne of roerbak gerecht.
  • In curry’s

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  Mocht je koelkast vol zitten, dan kunnen de rode bieten, wortels en knolselderij ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan, anders gaan ze schimmelen. De horsterhotsaus en augurk zijn beide geweckt en kunnen dus lange tijd bewaard blijven. Na openen in de koelkast bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).