Horsterhof groente abonnement 21 mei 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 28 mei 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Bosknoflook, Knolvenkel, Zoete bataat en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Bosknoflook, Rabarber, Koolrabi, Uien en Knolvenkel.

Middel abonnement = groen krat.
> Bosknoflook, Rabarber, Uien, Spitskool, Snijbiet en Knolvenkel.

Groot abonnement = zwart krat.
>Bosknoflook, Rabarber, Koolrabi, Uien, Knolvenkel, Spitskool en Raapsteel.

Bericht van het land

Afgelopen week was de eerste week voor de zelfoogsters, leuk jullie weer dagelijks op het erf en land te zien struinen om te oogsten van alles dat er al is.

Het brengt ieder jaar weer een stukje levendigheid mee naar ons erf. Even een kort praatje of een vraag beantwoorden, en even in het mandje spieken wat ze allemaal gevonden hebben. Wij vinden het een leuke aanvulling!

Verder was er afgelopen zondag de tweede editie van de Agrylimpics. De Agrylimpics is een jaarlijks evenement voor boeren en tuinders die door middel van allerhande opdrachten strijden met elkaar om de beste score. Er waren weer veel leuke onderdelen zoals peulen heining bouwen, spitten en het gewicht inschatten van een kist aardappelen. De Horsterhof deed natuurlijk weer mee! En dit jaar zelfs met een tweede team samengesteld van stagiaires die momenteel op de boerderij stagelopen.

Wij hebben met ons team de tweede plaats weten te bemachtigen en daar zijn wij natuurlijk supertrots op. Helaas mocht de Gouden schoffel (wisseltrofee) met de winnaars mee.

Geniet van je pakket en een goede week gewenst! Matthias en Eline

Knolvenkel: heerlijk om rauw te eten. Maar gestoofd is hij ook lekker. Het loof kun je gebruiken als garnering, of door je gerecht snijden of er lekkere venkelthee van zetten. Knolvenkel is een hele zachte groente voor je darmen, vandaar dat baby’s en kleine kinderen gedijen met venkelthee tegen darmkrampen.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).