Horsterhof groente abonnement 21 november 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 5 december 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Veldsla, Winterpostelein, Zuurkool, Pompoen, Rode Biet en Chili peper mix en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Veldsla, Winterpostelein, Zuurkool, Pompoen, Rode Biet, Chili peper mix, Rode Kool en Boerenkool.

Middel abonnement = groen krat.
> Veldsla, Winterpostelein, Zuurkool, Pompoen, Rode Biet, Chili peper mix, Rode Kool, Boerenkool, Paprika punt en Spruiten.

Groot abonnement = zwart krat.
>Veldsla, Winterpostelein, Zuurkool, Pompoen, Rode Biet, Chili peper mix, Rode Kool, Boerenkool, Paprika punt, Spruiten, Augurken en Uien.

Bericht van het land

Deze week de eerste zuurkool in het pakket! Hij is nog een tikkeltje stevig, maar heeft  al een lekkere smaak. En de laatste pepers en paprika’s zitten nu in het pakket. De teelt is klaar en wordt binnenkort opgeruimd. De peper mix bestaat uit jalapeno (groot groen/rood), cayenne peper, de gele pepers zijn het ras Sarit Gat of Gele Rus en de gekronkelde zijn habanero’s en de hele kleine zijn lilla lusi’s. Pepers zijn ook prima om te drogen aan een koord om later te gebruiken.

Afgelopen week met de mooie zonnige dagen is het gelukt om de yacon te rooien, dat is altijd even een klus, omdat deze planten stevig in de grond staan en je soms flink moet graven, gelukkig stonden ze op de lichtste grond die we hebben. Al met al een mooie opbrengst!

Alleen de pastinaak moet nu nog uit de grond, maar het is veel en veelste nat op het land waar de pastinaak staat. Deze zal dus moeten wachten totdat we het land op kunnen.

Verder kunnen mensen zich nu inschrijven voor een soepkippen. Reserveren gaat via onze website: https://horsterhof.nl/vleespakketten/

Ophalen kan op 24 en 25 november, dus a.s. vrijdag en zaterdag tussen 10 en 17.00 uur in de boerderijwinkel. Betalen kan contant of per pin. De soepkip kost € 10,00 per kg en de kip weegt ca 1 kg. Ze zijn vacuüm verpakt en kunnen thuis in de diepvries.

En het vakantie tegoed kan nog gebruikt worden dit jaar tot en met 23 december 2023 in de boerderijwinkel. Hierna verloopt het vakantie tegoed van 2023.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De uien en paprika’s blijven liever buiten de koelkast. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).