Horsterhof groente abonnement 21 september 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 28 September 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Suikermais, Komkommers, Snackpaprika en fruit.

Inhoud klein abonnement: Sperzieboon, Courgette, Suikermais, Bosbiet en knolselderij met loof.

Inhoud middel abonnement: Sla, Courgette, Suikermais, Bosbiet, Knolselderij met loof en Komkommer.

Inhoud groot abonnement: Sla, Courgette, Suikermais, Bosbiet, Knolselderij met loof, Komkommer en Sperzieboon.

Bericht van het land

Deze week is het een informatief bericht! Het is dan ook belangrijk om de data in je agenda te schrijven!

  • Dinsdag 12 oktober zal er voor iedereen die op 12 oktober een groente abonnement heeft een zak pompoenen bij zitten. Deze zak pompoenen vertegenwoordigt de waarde van 1 groenten pakket die geldig is voor de 1e week van januari 2022, waarin er geen pakket wordt geleverd i.v.m de feestdagen. Hierdoor kan de automatische incasso doorlopen. Als je een combi pakket hebt, dan ligt er een zak pompoenen klaar met een label Combi erop. Kleine pakketten ontvangen een zak met klein erop. Middel – middel en Groot – groot. Let dus a.ub. echt goed op dat je je eigen zak pompoenen meeneemt!

Alle mensen die op 12 oktober in een proefmaand zitten ontvangen ook een zak pompoenen. Mocht je na deze proefmaand graag je pakket beëindigen, dan wordt deze zak pompoenen alsnog in rekening gebracht omdat hij geldig is voor de 1e week van januari 2022. De Pompoenen zijn lang bewaarbaar, liefst op een droge plek en relatief warm.

  • Tijdens het winterseizoen schakelen wij over op de tweewekelijkse levering van de groente pakketten. Op dinsdag 9 november zal het eerste dubbele pakket ingaan. Dit betekent dat de waarde van de pakketten gedubbeld wordt en iedereen dus een flinke hoeveelheid groente krijgt. De eieren zullen ook worden verdubbeld. De fruittas blijft enkel. Je ontvangt dus 1 keer in de 14 dagen een fruittas, tegelijk met de levering van de groente en eieren. Het incasso bedrag voor de fruittassen zal dus halveren en in het voorjaar als wij weer naar wekelijkse leveringen omschakelen weer verdubbelen. Mocht je graag 2 fruittassen of een grotere bestellen tijdens het winterseizoen, stuur ons dan graag een mail.
  • Binnenkort gaan we varkensvlees pakketten maken en iedereen die interesse heeft in mooi smaakvol vlees, kan zich inschrijven op 1 of meerdere pakketten. De ophaaldag is op 5 en 6 november in de boerderijwinkel tussen 10 uur en 17.00 uur. Als je je inschrijft, zorg a.u.b. dat je deze data scherp in de gaten houdt en daadwerkelijk je pakket kan komen ophalen. In de boerderijwinkel kun je contant of per pin betalen. De pakketten zullen ca 3,5 kg wegen en het vlees kost per kg € 14,50.
  • We hebben er een nieuw afhaalpunt bij: op de Rijnstraat nr 9 in Arnhem is een leuke Kids Foodstore geopend; Okae for Kids! De winkel is geopend van 10 tot 17.00 uur van dinsdag t/m zaterdag en mocht u graag overstappen naar deze locatie, laat dat gerust weten!
  • Vakantietegoed: voor degene die nog een vakantie tegoed heeft openstaan van dit jaar, kan deze nog inwisselen in de boerderijwinkel in de vorm van boodschappen. Dit tegoed is geldig tot ca half december 2021. Het tegoed verloopt op 1 januari 2022!

Iedereen een fijne week en geniet van de groenten!

Knolselderij: een groente waar je alle kanten mee op kunt: rauw in de salade, gestoofd in plakken en op het laatst een plak kaas erover, roerbakken of in de lasagne, pastasauzen, in de stamppot of in de soep!

Bosbiet: de zomerbieten zijn erg geschikt om rauw te gebruiken, door bijvoorbeeld fijn te raspen en te mengen met bosui, stukjes augurk of zilverui en wat mayonaise, zout, peper en yoghurt.

Gestoofd kan ook prima. Schillen en in kleine stukjes snijden. Even kort aanbakken in olie, kokosvet of boter (gewoon wat je fijn vind) en dan een scheut water erbij. Je kunt er rozemarijn of tijm en knoflook door heen doen. Een lekker recept en in ca 15 minuten gaar.

Bewaartips: de komkommer, courgette bewaar je het best buiten de koelkast op een koele donkere plek. In de koelkast gaat er veel smaak verloren. De sla, bosbiet, sperzieboon kunnen het beste in een vochtige doek of zakje in de groentelade van de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).