Horsterhof groente abonnement 23 april 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 30 April 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Sla, Raapsteel, Paksoi en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Sla, Raapsteel, Paksoi, bosje Knoflook en Waspeen.

Middel abonnement = groen krat.
> Sla, Raapsteel, Paksoi, bosje Knoflook, Waspeen en Snijbiet.

Groot abonnement = zwart krat.
>Sla, 2x Raapsteel, 2x Paksoi, bosje Knoflook, Waspeen en Snijbiet.

Bericht van het land

Kout, nat, hagel en regen… het is wat dit voorjaar!

We worden er steeds beter in om niet in de stress te zitten, maar het gewoon te accepteren en wachten totdat het weer droog is, zodat we verder kunnen buiten.

Ondertussen hebben we natuurlijk genoeg te doen, we zijn al volop aan het voorbereiden voor onze jaarlijkse plantjesmarkt, de nieuwe deur in de winkel is bijna klaar en al het hout is gezaagd en gekloofd.

Mochten er mensen zijn die vorige week op vakantie waren en alsnog graag een nieuwsbrief ontvangen, dan liggen ze in onze boerderijwinkel! Je bent van harte welkom! Kun je tevens kijken hoe de kas en de tunnels erbij staan.

Geniet van de voorjaarsgroenten uit onze kas, en een goede week gewenst!

  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!
  • Geef graag je vakanties door via https://horsterhof.nl/groentepakket-pauzeren/. Op deze manier hebben wij alle gegevens op de goede plek. Tevens is hier ook te lezen hoe onze vakantieregeling werkt.
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Raapsteel: lekker rauw en fijn gesneden in de stamppot! Maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken, door de raapsteel fijn te snijden en met sinaasappel, noten en wat verse geitenkaas op smaak maken. Er zijn voor salades natuurlijk vele opties mogelijk!

Een raapsteel risotto is ook erg smaakvol!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).