Horsterhof groente abonnement 23 februari 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 9 maart 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Koolraap, Uien, Rammenas, Bloemkool, Landkers, Rode Biet, Veldsla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Koolraap, Rode Kool, Uien, Rammenas, Bloemkool, Winterpostelein, Landkers, Rode Biet en Veldsla.

Inhoud middel abonnement: Koolraap, Rode Kool, Uien, Rammenas, Bloemkool, Winterpostelein, Landkers, Rode Biet, Winterpeen en Witlof, Veldsla.

Inhoud groot abonnement: Koolraap, Rode Kool, Uien, Rammenas, Bloemkool, Winterpostelein, Landkers, Rode Biet, Winterpeen, Witlof, Spruiten en Veldsla.

Bericht van het land

En daar is dan het pakket van eind februari! Wat een verschil in temperatuur in verhouding tot 2 weken geleden. We hebben nu echt voorjaars temperaturen, de sneeuwklokjes en krokussen staan in bloei, de vogels hoor je overal fluiten en alle mutsen, handschoenen en dikke jassen zijn weer opgeborgen!

De rammenas en rode kolen zijn nu voor het laatst in uw pakket. Maak nog een rode kool salade of gekookte rode kool met een aardappel puree voor de liefhebber!

De eerste zaai raapsteel en rucola is goed door de vorst/sneeuw periode heen gekomen en deze week komt het eerste plantgoed. We gaan de kassen dus weer vol planten met vers voorjaarsgroen, zoals andijvie, sla, koolrabi, spitskool, paksoi. Volgende week komt dan de knolvenkel en snijbiet. Het duurt natuurlijk nog wel een tijdje voordat deze producten in het pakket gaan, maar het eerste begin zit er nu echt aan te komen!

De pakketten die afgehaald worden op de boerderij zullen i.v.m. de verbouwing klaar staan vlakbij de oprit in de ruimte vóór de koelcel. (op dezelfde plek als voorheen– voordat de vorst kwam).

Fijne dag en eet smakelijk!

Landkers: een kruidige salade groente die prima groeit in de ongestookte kas in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die hem kennen en telen, maar wij zijn er fan van! Zo fijn om ook in de winter groene salades te kunnen eten en hierin ook nog te kunnen afwisselen! Geweldig toch? Daar kan geen sla uit Frankrijk tegen op! Op brood kun je de landkers ook eten.

Koolraap: een raap die een zachte romige smaak heeft. Je kunt de koolraap in kleine blokjes snijden en stoven met een sausje. Maar hij is ook erg geschikt om in dunne reepjes te roerbakken of verwerken in een stamppotje.

Rammenas: fijn raspen en door de salade van landkers of winterpostelein. Je kunt ook van de rammenas op zich zelf een salade maken. En met de kaasschaaf een plak op je boterham met kaas is ook echt een aanrader! Een knol met pit en vitamines voor in de winter!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals winterpeen, bloemkool, bieten, rode kool, koolraap kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien droog en relatief warm bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).