Horsterhof groente abonnement 23 maart 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 6 april 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Bieten, Knolselderij, Prei, Wilof, Pompoen, Schorseneren  en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Bieten, Knolselderij, Prei, Winterpeen, Witlof, Pastinaak, Schorseneren, Zoete Bataat.

Inhoud middel abonnement: Bieten, Knolselderij, Prei, Winterpeen, Witlof, Pastinaak, Schorseneren, Zoete Bataat, Witte Kool en Pompoen.

Inhoud groot abonnement: Bieten, Knolselderij, Prei, Winterpeen, Witlof, Pastinaak, Schorseneren, Zoete Bataat, Witte Kool, Pompoen en een Pot Augurken.

Bericht van het land

Dinsdag 6 april zal het eerste enkele abonnement weer geleverd worden!

Dit betekent dat het tweewekelijkse ritme overgaat in wekelijkse leveringen en hiermee de verse kasgewassen weer in uw pakket komen! De eerste raapsteel verwachten we rond 6 april! Heerlijk om weer naar uit te kijken, toch?

Wat er verandert:

– de eieren zullen weer enkel geleverd worden, denk er aub aan dat u niet per ongeluk de eieren van iemand anders meeneemt.

– de groente wordt ook enkel.

– het incasso bedrag voor de fruittassen zal hoger zijn, omdat er wekelijks weer een fruittas wordt geleverd.

Ondertussen groeien de groenten in de kassen mooi door. We verwachten dat wij in het volgende pakket mooie bossen raapstelen kunnen leveren! Dat is toch fijn om naar uit te kijken!

Afgelopen weekend zijn er weer 4 biggen gekomen op de Horsterhof, zij mogen alle groente resten en oogstafval opeten. Het zijn erg rustige en leuke varkens, ze begonnen meteen te wroeten toen ze aankwamen, wat een goed teken is! ‘s Avonds liggen ze heerlijk in hun hok vol met stro.

Op vrijdag en zaterdag 7 en 8 mei en op 14 en 15 mei organiseren wij weer een plantjes markt, zie de flyer op de volgende pagina! Na de vele bezoekers van afgelopen jaar, hebben wij besloten om de plantjesmarkt over twee weekenden te verdelen en we zullen organisatorisch ook het een en ander verbeteren! Hou de website in de gaten begin mei voor de laatste update over de plantjesmarkt!

Fijne dag en eet smakelijk!

Schorseneren: ook wel keukenmeiden verdriet genoemd, of ‘asperges van de arbeiders’. Persoonlijk vind ik ze erg lekker en het keukenmeiden verdriet valt reuze mee als je ze schilt. Maar vieze handen vind ik dan ook niet erg 😊

Schil ze plat op het aanrecht of plank met een kaasschaaf of dunschiller. Snijdt ze in stukken en kook ze bij voorkeur in melk, hierdoor verkleuren ze niet en worden ze lekker romig. Serveren met een kaas – of champignon sausje. Doe een flinke klont boter in de pan, bak de paddenstoelen/champignons. Pan even van het vuur als je er wat meel bij doet. Dan met een scheutje melk weer op laag vuur zetten en al roerende wat melk toevoegen. Zout en peper toevoegen en even laten koken. En smullen maar!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals winterpeen, pastinaak, knolselderij, witte kool, witlof, bieten, schorseneren kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Pompoenen droog en relatief warm bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).