Horsterhof groente abonnement 23 mei 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 30 mei 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

> Knolvenkel, Uien en Koolrabi en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Spitskool, Knolvenkel, Koolrabi, Bosbiet en Uien.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Spitskool, 2 x Knolvenkel, Koolrabi, Bosbiet, Uien en Waspeen.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Spitskool, 2 x Knolvenkel, Koolrabi, Bosbiet, Uien, Waspeen en Broccoli.

Bericht van het land

Afgelopen week was de eerste week dat zelfoogsten weer mogelijk was op de boerderij. Voor ons is het heel erg leuk om te zien dat er weer mensen met een mandje rondlopen die vol waardering oogsten van wat er is, en laten wij eerlijk zijn, dat valt dit voorjaar echt niet mee. De zware buien in combinatie met de lage temperatuur zijn na dit weekend zeker niet vergeten en zullen nog enkele weken hun nasleep hebben. Ondertussen kunnen wij sinds afgelopen week flink planten. Het achterstallige werk is weer gedaan de pompoenen en mais zijn gezaaid en de eerste sperziebonen zijn ook gezaaid. Als het weer vanaf nu redelijk blijft zijn wij dit koude natte voorjaar vast weer snel vergeten.

Hieronder nog wat inspiratie (van dezelfde klant) voor een gerecht met knolvenkel uit de oven met viking blue, sjalot, walnoten en blauwe druiven:  

Koolrabi: een echte voorjaarsknol, sappig aan de binnenkant. Wij vinden hem het allerlekkerst, gewoon rauw op de vuist, bijna zoals een appel. Of plakjes koolrabi bij de lunch, of op brood met kaas. Koken kan ook, maar dan smaakt hij meer naar bloemkool.

Bosbiet: rauw raspen en op smaak maken met stukjes augurk, bosui, mayo, peper en zout.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).