Horsterhof groente abonnement 23 november 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 7 december 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Boerenkool, Knolselderij, Zuurkool, Andijvie, Rode Biet, Pastinaak, Witte Kool en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Boerenkool, Snijbiet Of Palmkool, Knolselderij, Zuurkool, Andijvie, Rammenas, Rode Biet, Pastinaak, Witte Kool.

Inhoud middel abonnement: Boerenkool, Snijbiet Of Palmkool, Knolselderij, Zuurkool, Andijvie, Rammenas, Rode Biet, Pastinaak, Witte Kool en Winterpostelein.

Inhoud groot abonnement: Boerenkool, Snijbiet Of Palmkool, Knolselderij, Zuurkool, Andijvie, Rammenas, Rode Biet, Pastinaak, Witte Kool, Winterpostelein en Prei.

Bericht van het land

Deze week dan voor iedereen zuurkool in het pakket. Hopelijk vindt iedereen hem lekker, zelfs als je niet van zuurkool houdt! Onze zuurkool heeft namelijk echt een hele andere smaak dan de zuurkool uit een pakje uit de supermarkt.

Lekker in een stamppotje, of juist roerbakken met ui, ananas en kerrie. Zelf eten we de zuurkool ook graag rauw, bijvoorbeeld op brood met kaas, maar ook als salade met stukjes appel en rozijnen.

Ondertussen is nu bijna al het land geploegd, dus klaar voor vorst en de winter. In de kassen groeit de veldsla, winterpostelein en landkers lekker. Deze kunnen we door de winter heen oogsten als verse salade groenten voor in de pakketten. Toch fijn om verse gewassen te kunnen blijven eten!

En in de bijlage een flyer met een uitnodiging aan iedereen! Kijk snel!

Geniet van de groenten en tot over twee weken, voor de zekerheid laten we onderstaande data nog even staan.

Neem dus twee doosjes eieren mee, als je er normaal 1 hebt. 1 fruittas en 1 krat groenten (hierin zit een dubbele hoeveelheid).

23 november – dubbel pakket enz.

7 december – dubbel pakket enz.

21 december – laatste pakket van 2021.

11 januari 2022 – 1e dubbele pakket van 2022.

De vakantielijst ligt nog tot en met 18 december in de winkel, hierna is de winkel gesloten tot en met 6 januari 2022. Dus voor wie nog gebruik wil maken van het vakantie krediet is van harte welkom op woensdag van 13 tot 17.00 en op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17.00 uur!

Vanaf vrijdag 7 januari 2022 is de winkel weer geopend en de vakantielijst verlopen!

Rammenas: een donkere knol met een wittige binnenkant. De rammenas heeft pit en helpt om je immuunsysteem stevig te houden. Een perfecte knol dus om in het najaar en winter te eten! Wat een fantastische logica zit er toch in de natuur hè!

Rasp hem door een salade, of maak er echt een rammenas salade van. Je kunt hem ook op een boterham met kaas, tahin of pindakaas doen.

En als je het topje eraf snijdt, hem een klein beetje uitholt, beetje honing in doet; dan kun je elke dag een lepeltje van nemen! Een super booster en fijn tegen keelpijn!

Pastinaak: een wat zoetige nootachtige groente. Persoonlijk 1 van mijn favorieten.

Lekker om in plakken te stoven en op het eind een plak kaas laten smelten en je hebt een heerlijk bijgerecht. Een stamppotje of soep van maken is ook erg smaakvol.

Witte Kool: wist je dat witte kool véél meer vitamine C bevat dan mandarijnen en sinaasappels? En dat een witte kool salade ontzettend lekker kan zijn?

En je heel veel kan variëren met witte kool?

Denk aan vele roerbak gerechten, diverse salades van witte kool, op brood met kaas of pindakaas, stoven, bakken enz..

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De andijvie en winterpostelein graag in een plastic zak in de koelkast.

De zuurkool is ca 1 week houdbaar in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).