Horsterhof groente abonnement 24 augustus 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 31 augustus 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Tomaat, Sla, Rode Biet en fruit.

Inhoud klein abonnement:Tomaat, Sla, Rode biet, Sperziebonen en Prei.

Inhoud middel abonnement: Tomaat, Sla, Rode biet, Sperziebonen, Prei en Courgette.

Inhoud groot abonnement: Tomaat, Sla, Rode biet, Sperziebonen, Prei, Courgette en Komkommer

Bericht van het land

Weer een prachtig pakketje van eigen land!

Door het matige weer zijn de opbrengsten een stuk lager dan gemiddeld.

De smaak en kwaliteit lijken gelukkig minder last te hebben van het weer. De tomaten hebben heel lang gewacht met afrijpen maar beginnen nu echt los te komen. Er staat veel onkruid op de tuin en de zomergewassen hebben het zwaar dit jaar, gelukkig is de keerzijde dat de spruiten, boerenkool, knolselderij en winterprei het erg goed doen. Hopelijk maken zij het winterseizoen tot een succes.

Rode biet: lekker om rauw in een salade te verwerken. Schil de bietjes en rasp ze op de fijnste stand. Meng er een bosui of gewone ui doorheen. En op smaak maken met stukjes augurk, mayonaise, yoghurt en peper en zout.

Je kunt de bieten ook eerst schillen en in kleine stukjes snijden en dan ca 10 min stoven met tijm, knoflook en wat zout. Dan zijn ze snel klaar en smaken ze heerlijk.

Bewaartips: de tomaat, komkommer, courgette bewaar je het best buiten de koelkast op een koele donkere plek. In de koelkast gaat er veel smaak verloren. De sla, prei, rode biet en sperziebonen kunnen het beste in een vochtige doek in de groentelade van de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).