Horsterhof groente abonnement 24 januari 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 7 februari 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Boerenkool, Pompoen, Knolselderij, Zoete bataat, Winterpostelein, Rode Kool, Rode biet en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Boerenkool, Pompoen, Knolselderij, Zoete bataat, Winterpostelein, Rode Kool, Rode biet en Veldsla.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Boerenkool, Pompoen, Knolselderij, Zoete bataat, Winterpostelein, Rode Kool, Rode biet, Veldsla, Prei en Banaan sjalot.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Boerenkool, Pompoen, Knolselderij, Zoete bataat, Winterpostelein, Rode Kool, Rode biet, Veldsla, Prei, Banaan sjalot, Spruiten en Chinese Kool.

Bericht van het land

Nieuws: Vorige week schreven we dat er een nieuwe vakantie regeling is; 4 weken het pakket annuleren en hiervoor ontvang je een winkeltegoed. De weken hoeven niet meer in de zomervakantie opgenomen te worden, maar kan door het hele jaar heen! Via onze website kun je heel makkelijk je vakantie doorgeven. Het tegoed is geldig tot en met 23 december 2023.

Afhaalpunt Dalweg: De openingstijden van Kweekland zijn gewijzigd, De code van het slot is veranderd en helaas niet meer openbaar voor onze klanten. Maar gelukkig is het hek op dinsdag geopend tot 20.00 uur. Hopelijk lukt dit voor iedereen. Mocht dit toch lastig zijn dan kun je op woensdag (in uitzondering op donderdag) nog terecht tot 13.00. 

Op het land: Het land is uiteraard in winterrust. Ondertussen is de glazen kas bijna leeg, op een stukje winterpostelein na en maken we een aantal vakken klaar om binnenkort bospeen te kunnen zaaien. Je zult wel denken, wat is dat voor raar tijdstip midden in de winter! Maar ondanks dat de bospeen traag kiemt, groeit hij heel rustig en langzaam in de kas, zodat we in juni bospeen kunnen oogsten.

Verder zijn we bezig met de houtsingels onderhouden, door ze terug te snoeien of af en toe er iets tussen uit te zagen, dit om de haag gezond te houden, maar ook om het pad te behouden. Onze gegraven poel zit flink vol met water en we zien regelmatig reigers, eenden en allerlei andere soorten vogels drinken of zwemmen.

We wensen iedereen een fijne week en tot over twee weken!

Bewaartips: Het is slim om de zoete bataat en de pompoen lekker snel te gebruiken. Deze groenten hebben het zwaar gehad met de flinke vorstperiode. We hebben ze goed verzorgd door ze af te dekken en warm te houden met kachels, maar met het uitzoeken kwamen we toch veel slechte pompoenen tegen. Vandaar dat we nu schrijven om hem sneller te gebruiken dan normaal.

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgroenten vochtig in een plastic zak zodat het niet slap wordt. Mocht je koelkast vol zitten, dan kunnen de bieten en knolselderij ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan, anders gaan ze schimmelen.

Rode Kool: lekker als salade met evt wat witte kool en winterpeen; rauw heel fijn snijden of raspen, stukjes appel en rozijnen erdoor en evt wat gehakte noten of geroosterde zonnebloempitten.

Uiteraard smaakt de rode kool ook goed als je hem kookt: in een pan een bodempje water met wat zout en de kool fijn snijden en in ca 10 tot 15 minuten beetgaar koken. Meestal wordt de kool erg lang gekookt, maar dit is qua smaak en qua voedingstoffen zonde! Je kunt de kool fijner snijden als je hem zachter wil binnen deze kooktijd. Je kunt er nog appel, kruidnagels of laurier naar smaak aan toe voegen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl of info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).