Horsterhof groente abonnement 24 Mei 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 31 mei 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Koolrabi, Knolvenkel, Spinazie en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Sla, Koolrabi, Knolvenkel, Spinazie en Spitskool.

Inhoud middel abonnement: Sla, 2 x Koolrabi, Knolvenkel, meer Spinazie en Spitskool.

Inhoud groot abonnement: Sla, 2 x Koolrabi, Knolvenkel, meer Spinazie, Spitskool en Bosui.

Bericht van het land

Ondertussen hebben we alle gewassen die voor de regen de grond in moesten allemaal kunnen planten en zaaien! Bijvoorbeeld de suikermais, de pompoenen, bedje sla, en de pastinaken zijn ook gezaaid.

Deze week planten we alle vruchtgewassen zoals de aubergine, paprika’s, pepers in de kassen, en buiten kunnen de yacon planten geplant worden.

De grond is nu mooi vochtig en daar zijn we erg dankbaar voor! Alle regen die nog voorspeld is en nog komt is ook welkom!

Dit jaar hebben we een mooie overgang van de kasteelten naar de buitenteelten. De sla van deze week komt van buiten en heeft het erg zwaar gehad door alle slakken die dit jaar volop aanwezig zijn. Dit komt door het natte afgelopen jaar waarin er een grote slakkenpopulatie kon worden opgebouwd door alle regen en vochtigheid.

Toch zijn wij verbaasd over hoe mooi de sla nog geworden is!

Kippenkar: eind mei ronden we de Crowdfunding voor de kippenkar af. We zitten nu op 40 % van het aankoopbedrag van de kippenkar en daar zijn we heel dankbaar voor!! We zijn ook blij om te zien hoeveel positieve reacties we gekregen hebben!

Voor de rest van het bedrag zullen we uitwijken naar een lease. Mochten er nog mensen zijn die ons nog willen helpen, stuur dan graag een mail naar info@horsterhof.nl

Oproepje: Wij zijn op zoek naar zaterdaghulpjes om het huidige team van 2 te versterken. Het liefst tussen de 14 en 17 jaar. We beginnen om 9.00 uur op zaterdag. Voor meer info en interesse, stuur graag een mail naar info@horsterhof.nl

Goede week gewenst en eet smakelijk!

Groeten van het Horsterhof team!

Spinazie: lekker in een roerbak gerecht, door de pastasaus, lasagne of met wat ui, knoflook en geitenkaas op je pannenkoek!

Knolvenkel: lekker als salade, roerbakgerecht of soep. En het loof is ook eetbaar, lekker om erbij op te snijden of verse thee van te zetten.

Koolrabi: een smaakvolle voorjaarsgroente die zeer geschikt is om rauw te eten. Lekker op een boterham met kaas, pindakaas, tahin of gewoon in blokjes door de salade. Mocht je het liever gekookt eten dan smaakt hij naar bloemkool/broccoli. Wij eten hem vaak rauw in plakken of schijven bij de lunch of avondeten. Maar er zijn ook leuke recepten te vinden op internet.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen. De spinazie wordt graag snel gegeten deze week.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).