Horsterhof groente abonnement 25 april 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 2 mei 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

> Paksoi, Sla, Raapsteel en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Paksoi, Sla, Raapsteel, Radijs en Prei.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Paksoi, Sla, 2 x Raapsteel, Snijbiet, Radijs en Prei.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Paksoi, Sla, 2x Raapsteel, Snijbiet, Radijs, Prei en Uien.

Bericht van het land

Het is natuurlijk niet bedoeling om iedere week een zeurverhaal over het weer te beginnen. Maar het is en blijft veel te nat, het plantgoed kan de grond niet in en er wordt niets gezaaid. Afgelopen week hebben wij 2 dagen kunnen planten maar dat was niet voldoende om al het plantgoed dat al klaar stond de grond in te krijgen dit terwijl de volgende levering plantgoed al bijna weer voor de deur staat.

In de kassen hebben wij minder last van het weer, natuurlijk wel het gebrek aan zonlicht maar de regen heeft hier geen impact. De gewassen staan er mooi bij en de oogst is goed zoals wij gewend zijn. Wij hopen dat iedereen blij wordt van de bladgewassen die bij de tijd van het jaar horen en waar wij zo lang naar uit hebben gekeken. Verder zijn wij op de regenachtige dagen met winterse klussen bezig. Zo wordt de fruitaanplant verzorgd met compost en schroeven wij de laatste planken aan de nieuwe bijenstal. 

Deze week in je pakket de jaarlijkse Nieuwsbrief met iets meer informatie over het reilen en zeilen op de Horsterhof.

Geniet van je pakket en een fijne week gewenst!

Zelfoogst: mochten er nog mensen zijn die het leuk vinden om te komen zelfoogsten dit seizoen, dan is er nog plek! Kijk even op de site voor meer informatie.

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).